Mayo Clinic's Pancreatitis Diet

Mayo Clinic's Pancreatitis Diet

Pankreatitis eller betændelse i bugspytkirtlen er en smertefuld tilstand, der kan udløses af mange forskellige faktorer. Dem, der lider af pancreatitis, finder det nødvendigt at ændre deres spisevaner for at forblive sunde og forhindre udviklingen af ​​diabetes. Her er et par slankekure fra eksperterne på Mayo Clinic om, hvordan man får et sundt og vellykket opsving fra pancreatitis.

Stop med at drikke alkohol og ryge

De to første anbefalinger fra Mayo Clinic er at stoppe med at ryge og drikke alkohol, da disse er begge almindelige årsager til pancreatitis og forværre tilstanden. Hvis du føler at du har brug for hjælp til at stoppe en af ​​disse adfærd, skal du tale med din læge for anbefalinger. Der er adskillige supportgrupper derude, både i samfundet og online, der kan give det meget tiltrængte boost, mens du tager de vanskelige trin. Visse lægemidler kan også hjælpe dig med at afslutte.

Vælg fødevarer, der er lave i fedt

Mayo Clinic antyder, at din kost er lav i fedt, der består hovedsagelig af friske frugter og grøntsager, fuldkorn og magert kød. Spinat, blåbær og røde druer er tre fødevarer, der er blevet opdaget at være mest nyttige på grund af deres høje niveauer af jern, B-vitaminer og antioxidanter.

Nogle har fundet ud af at udskiftning af kød med tofu er en fantastisk måde at få det nødvendige protein på. Undgå rødt kød under alle omstændigheder, da de er højt i fedt, samt pølse, bacon og andre fedtfattige kød. Tyrkiet, kylling, fisk og svinekød er nogle fedtfattige alternativer.

Mange lider af pankreatitis har også konstateret, at de ikke kan spise de fleste mejeriprodukter på grund af det høje fedtindhold. Dette omfatter ost, smør, fløde og mælk. Yoghurt kan derimod være meget nyttigt, hvis du spiser sorten, der indeholder levende aktive kulturer eller probiotika, som hjælper med fordøjelsen og hjælper med at holde inflammationen i din bugspytkirtlen nede.

Drik masser af vand

De med pancreatitis har en tendens til at blive dehydreret let, så sørg for at du drikker vand hele dagen. Ifølge eksperterne på Mayo Clinic bør dit væskeindtag være mellem to og tre liter dagligt afhængigt af dit helbred og om du er mand eller kvinde. Deres generelle tommelfingerregel er som følger: "Hvis du drikker nok væske, så du sjældent føler tørst og producerer 1,5 liter (6,3 kopper) eller mere farveløs eller lidt gul urin om dagen, er dit væskeindtag nok nok."

Del:
Kommentarer