Materialer til fremstilling af gummibasketkugler

Materialer til fremstilling af gummibasketkugler

For dem der spiller en masse basketball udendørs, er det vigtigt at have en gummi basketball. Mens slitage forårsaget af dribling på beton eller snavs vil ødelægge en standard læder basketball om få timer, kan en gummibasket fortsætte i årevis, så længe den ikke punkteres af en skarp genstand. Denne holdbarhed kommer fra de kvalitetsmaterialer, der bruges til at gøre bolden.

Oppustelig blære

De indvendige beklædninger af gummi basketballer er typisk lavet af naturgummi, butylgummi eller en kombination af begge. Gummiet er skåret i plader og sammenbundet til dannelse af en sfærisk formet blære, som kan opblæses med luft til en bestemt omkreds og volumen. Selvom brugen er mindre almindelig, er nogle blærer fremstillet af termoplastisk polyurethan (TPU). Alle disse materialer har gode træk egenskaber og stærk elasticitet.

Dække over

Gummi basketballer er lavet af en blanding af naturgummi og butylgummi. Gummiet er skåret i plader, farvet en bestemt farve og bundet sammen for at danne en ydre beklædning til blæren. Overfladen på dækslet er normalt udformet med små hævede gummi punkter, som giver det et "pebbled" udseende. Gummi basketballer har ofte et holdlogo eller mærke stemplet på omslaget.

Winding

Vindingen er et gitterværk af nylon og / eller polyesterstreng, der er indpakket tæt omkring en kugles blære. En varmhærdet klæbemiddel påføres blæren for at holde viklingen på plads. Derfor vil du se, hvad der ser ud til at være en kuglestreng eller et tyndt garn, hvis du skrækker omslaget på en gummibasket. Denne vikling bruges til at styrke og forstærke blærens form.

Luftventil

Luftventiler er tynde cylindriske enheder fremstillet af metal eller gummi, der er støbt og fastgjort til kuglens blære. De strækker sig gennem overfladen af ​​boldens dæksel og indeholder en lille åbning, hvor nålen i en luftpumpe kan indsættes for at blæse blæren op. Luftventilens åbning er indlejret i spidsen med overfladen af ​​dækslet.

Del:
Kommentarer