Materialer til fremstilling af faldskærm

Materialer til fremstilling af faldskærm

Faldskærmsudsprøjtninger er brugt til at bremse nedstigningsgraden af ​​mennesker eller genstande, der gør en ikke-drevet nedstigning fra en højde. Militære faldskærme er normalt designet til at udøve mindre træk, så brugeren falder til jorden så hurtigt som det er sikkert muligt. Sports- og rekreative faldskærme kan være mere stive, hvilket gør dem mere manøvrerbare under flyvningen og giver brugeren mulighed for mere kontrol over faldet. Materialer, der bruges til at lave faldskærmer, skal være i stand til at modstå de stammer, som funktionen af ​​faldskærmen udøver på dem.

nylon

Parachute canopies skal modstå højt vindtryk, især når man arbejder i højden, og nylon er et fælles valg af materiale til fremstilling af baldakiner. Nylon er helt vindtæt og har de ekstra fordele ved at være let, let hentet og billigt. Nylonens styrke, fleksibilitet og lette vægt gør den også ideel som det materiale, der anvendes i parachutesele.

Kevlar

Nogle parachutes canopies er lavet af et nyere materiale, Kevlar. En stor fordel ved Kevlar er dens ekstreme styrke, hvilket betyder, at den bruges til fremstilling af kuglebeskyttende tøj. Kevlar, som nylon, er en menneskeskabt fiber. Det er meget modstandsdygtigt over for varme, hvilket gør det flammefast, og taber ikke sin styrke og form ved høje temperaturer. Kevlar faldskærme beholder deres trækstyrke godt selv når de er foldet i længere tid, som det blev fundet under tests udført for U.S. Department of Energy.

Silke

Tidlige faldskærmsdukker blev lavet af lærred, men siden blev senere brugt, fordi den er tyndere, bedre modstandsdygtig over for vinden, modstandsdygtig over for ild og meget lettere at folde. Silke blev brugt så tidligt som i 1790'erne, da faldskærmspioner Jean-Pierre Blanchard begyndte at lave faldskærmsduber ud af stoffet. Silke forblev et populært materiale i faldskærmproduktion frem til anden verdenskrig, da silkeimporten blev dyr og vanskelig at opnå, hvilket førte til udviklingen af ​​nylon faldskærm

Del:
Kommentarer