Major Depressiv Disorder Vs. dysthymia

Major Depressiv Disorder Vs. dysthymia

Major depressiv lidelse og dysthymi er humørsygdomme med symptomer, der kan variere fra mild til svær. Poliklinisk pleje kan være mere almindelig for personer med dysthymi, mens symptomer på større depression kan kræve indlæggelsespleje for at sikre patientens sikkerhed.

Major Depressiv Disorder

Symptomer på alvorlig depressiv lidelse omfatter følelser af tristhed og tomhed, vanskeligheder med at komme ud af sengen, tab af appetit, overdreven følelse af skyld, vanskeligheder med at koncentrere sig og selvmordstanker eller planer. Major depression diagnosticeres, når symptomer er til stede i mindst to uger, pludselig indtræder og er signifikant nok til at påvirke den daglige funktion.

dysthymia

Symptomer på dysthymi inkluderer følelser af håbløshed; sover og spiser for meget eller for lidt; træthed; dårlig koncentration og lavt selvværd. Disse symptomer forårsager lidelse, men er ikke så alvorlige som symptomerne på større depression. Dysthymia er en langsigtet tilstand og diagnosticeres, når disse symptomer er til stede næsten hver dag i en periode på to år.

ligheder

Symptomerne på alvorlig depressiv lidelse og dysthymi er meget ens. Begge lidelser er karakteriseret ved trist humør, tab af fornøjelse og ændringer i appetit, søvn og energi. Begge lidelser kan behandles med succes med medicin og / eller rådgivning.

Forskelle

Forskelle mellem større depressiv lidelse og dysthymi er karakteriseret ved niveauer af sværhedsgrad, varighed og persistens. For eksempel forekommer forandringen i humør i større depression næsten hver dag i løbet af en periode på to uger, mens i dysthmi forekommer stemningsforstyrrelsen flere dage end ikke i løbet af en toårsperiode. Dysthymia kan rapporteres mindre end større depression, da symptomerne er mindre alvorlige og lettere at leve med.

Dobbelt Depression

Selvom det ikke er en officiel diagnose, der er anerkendt af Diagnostisk og Statistisk Manual of Mental Disorders, er dobbelt depression et udtryk, der bruges til at beskrive oplevelsen af ​​at have en mere alvorlig episode af større depression oven på dysthymi. Oplever depressive symptomer, der pludselig bliver mere alvorlige, kan anspore en person til at søge behandling.

Del:
Kommentarer