Måder at vide, hvis du har en armfraktur

Måder at vide, hvis du har en armfraktur

Armfrakturer forekommer ved kraftige slagskader, som f.eks. Fald på en udstrakt arm eller et motorvognulykke. Underarmen knoglerne - radius og ulna - brydes almindeligvis hos voksne og børn. Det er undertiden indlysende, at en knogle er brudt, især hvis den pokes gennem huden. En armbrud kan dog ikke altid være let registreret. Kontakt straks lægen, hvis du har mistanke om en armbrud.

Flere typer armfrakturer forekommer: lukket, åben eller sammensat, fældet, fordrevne og ikke-placerede. Lukkede frakturer er dem, der ikke gennemsyrer huden, mens åbne eller sammensatte brud bryder gennem huden. Forfalskede frakturer er de, hvor knoglen er brudt i flere stykker. Benstykker bevæger sig ud af normal justering med en forskudt brud, mens benets ender forbliver på plads med en ikke-ødelagt brud.

Transverse frakturer medfører en ren pause over en armbenes diameter. Disse skader er normalt et resultat af en kraftig kraft. Spiralbrud forekommer fra en vridningskraft på armen, der får knoglen til at splinter. En greenstick fraktur forekommer typisk i et barns underarm. De voksende knogler er bløde og kan bøjes uden at bryde helt gennem knoglen, ligesom hvad der sker, når du bøjer en frisk kvist fra et træ.

Diagnose

Brækkede armben forekommer normalt med specifikke symptomer. Smerter og en stor bump forekommer typisk på skadestedet. Smerten er typisk skarp og forhindrer ofte armens bevægelse. Skadesmekanismen - et fald på udstrakt arm, et fald direkte på skulderen eller overarmen, eller et ulykke eller et sportsulykke - kan pege mod en brud. En snap eller popping lyd høres ofte, når skaden opstår. Hævelse udvikler sig hurtigt efter denne skade, undertiden ledsaget af blå mærker.

Armfrakturer diagnosticeres normalt med røntgenstråler. Billeder er taget fra to vinkler lige ud og fra siden. Knogler er hvide på en røntgen, og et mørkt rum langs længden af ​​en knogle indikerer normalt en brud. Røntgenbilleder viser også typen af ​​brud og om den er fældet eller fordrevet.

Scaphoid fraktur

Nogle armfrakturer er ikke umiddelbart indlysende. Scaphoidfrakturer, der involverer en lille knogle i bunden af ​​din hånd, sker typisk med et fald og landing på en udstrakt arm. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2011 af "International Journal of Emergency Medicine", udgør scaphoidfrakturer 2 til 7 procent af alle brud. Scaphoidbenet har en meget dårlig blodforsyning, hvilket påvirker helingen betydeligt. Disse frakturer bliver ofte savnet med røntgenstråler, der fører til en forsinket diagnose.

Symptomer på en scaphoidfraktur kan være subtile, såsom smerte i bunden af ​​tommelfingeren med gribende eller visse tommelfingerbevægelser. CT-scanninger, knoglescanning og magnetisk resonansafbildning er ofte nødvendige for at diagnosticere denne skade.

Radialt hovedbrud

Radiale hovedfrakturer kan savnes efter en armskade. Det radiale hoved er en del af radiusbenet på underarmens tommelfingre. Den er placeret i albuen og er normalt skadet efter et fald på en udstrakt arm. Symptomer omfatter albuestivhed og smerte ved brug af armen.

Denne brud vises ikke altid på de første røntgenstråler, især hvis knoglebrikkerne forbliver på plads. Dog kan en forstørret fedtpude ses og er normalt til stede med denne skade. En radial hovedbruddiagnostik kan laves baseret på skademekanisme og "fedtpudens tegn".

Del:
Kommentarer