Måder at regrow gumvæv

Måder at regrow gumvæv

Fælles årsager til tilbagegående tandkød kan omfatte periodontal sygdom og utilstrækkelig eller forkert børstning. Tilstanden kan se forkert ud, og det kan også føre til andre tandproblemer, såsom dårlig ånde og tab af tænder. Virkningerne af tilbagegående tandkød kan imidlertid vendes med tilgængelige behandlinger, der vil genoprette sundt tyggegummi omkring tænderne.

Professionel Deep Cleaning

En ikke-kirurgisk måde, hvorpå tyggegummi væv kan opmuntres til at genoprette sig selv, er professionel dyb rengøring, som også kan betegnes som skalering og rodplanning. Disse procedurer fjerner opbygningen af ​​tartar og bakterier fra overflade af tænder på tandkødsledningen og rødderne under tyggegummiet. Skalering indebærer at skrabe materialet fra tænder og rødder, mens planning indebærer udjævning af overfladen af ​​rødderne. Fjernelsen af ​​tartar og bakterier sammen med de glattere rodoverflader gør det muligt for gummibevæget at genoprette sig selv og stramme rundt om tænderne.

Membran Graft

En fremgangsmåde til behandling af tilbagegående tandkød udviklet hos Tufts University involverer kirurgisk podning af en kollagenmembran over en eksponeret rod forårsaget af tilbagegående tandkød. Membranen har tilsat blodpladekoncentratgel til det; membranen bliver derefter gennemblødt i patientens blod, som generelt er trukket fra en arm. Den vedhæftede membran skal derefter binde sammen med de naturlige tandkød og tilskynde til regenerering af væv. Forskning fra Tufts University har vist resultaterne af denne behandling for at være effektive, med patienter i en treårig undersøgelse, der kun viser minimal recession af tandkød i slutningen af ​​undersøgelsen.

Soft-Tissue Graft

En traditionel metode til at håndtere en mere alvorlig recession i tandkødet involverer et blødt vævstransplantat. Denne procedure fjerner blødt væv fra sundere dele af munden, med ganen og tandkødene typisk anvendt som donorsteder. Det sunde væv placeres over det eksponerede område af rod og kirurgisk fastgjort til den sunde tandkød. Når det udføres med succes, bør det vedhæftede væv binde sammen med den sunde tandkød og vokse på plads for at dække den udsatte rod.

Olietræning

Et naturligt middel, der kan hjælpe med at vende effekten af ​​tilbagegående tandkød er olietræning. Typisk udføres med produkter som sesamolie, indebærer det at drikke en lille mængde af olien og holde den foran tænderne. Ved hjælp af en sugende handling trækker olien fra forsiden til bagsiden af ​​tænderne gennem hullerne. Olien bør ikke sluges, trækkes kun gennem tænderne, og gentagende gentagelse af denne handling over en periode på 10 til 20 minutter har den virkning at massere tandkødene. Dette kan hjælpe med at stoppe den tilbagestående proces, reversere dens virkninger og stimulere væksten af ​​tyggegummivæv.

Del:
Kommentarer