Mad, der skal undgĂĄs i diverticulitis

Mad, der skal undgĂĄs i diverticulitis

Diverticulitis kan forårsage svære maveproblemer. Smerten kan komme pludselig eller gradvist over et par dage. Diverticulitis kan kontrolleres gennem medicin og ved at følge en specifik kostplan. Der er visse fødevarer, der bør undgås med denne sygdom; især i den akutte fase.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic hjemmeside er visse symptomer almindelige hos dem, der lider af denne sygdom; såsom smerter, som svinger i intensitet, diarré og ændringer i tarmvaner, kvalme, forstoppelse og ømhed. Mindre almindelige er oppustethed og blødning fra det rektale område.

Ă…rsager

Diverticulas udvikles, når for meget tryk påføres på tarmvæggen. Lomme lommer udvikles ud fra denne svaghed i ydersiden.

Forskere er usikre pĂĄ, hvorfor denne diverticulas begynder, og forĂĄrsager ekstreme problemer for nogle mennesker, og er ikke til bekymring for andre.

Teorier / Spekulation

Nogle forskere føler, at små forhindringer kan minimere blodgennemstrømningen til området og forårsage svagheden. Andre føler, at de små åbninger i divertikulumet kan fælde afføring og dermed forårsage en infektion.

Foods

I artiklen "Fødevarer, der skal undgås med divertikulitis", indebærer hjemmesiden Diverticulitisdiet.org, at det er ironisk, at de samme fødevarer, der kan hjælpe med at forhindre denne sygdom, kan være skadelige, når de behandler de akutte stadier.

Nødder, frø og fuldkornsfødevarer bør undgås under det betændte og aktive stadium af diverticulitis. Disse er de samme fødevarer, der hjælper med at undgå symptomerne i første omgang.

Spicy, varme retter bør undgås af mennesker med denne sygdom. Hvis du nogensinde har spist et måltid med en masse jalapenos osv. Og haft en afføring næste dag, kan du helt sikkert se hvorfor dette ville blive undgået, når du har et divertikulitisangreb. Den sidste ting, dine betændte tarmbehov er, er yderligere varme.

Jordbær er sunde, lavt kalorieindhold og rig på vitaminer. Men denne lækre frugt kan irritere en allerede betændt tarm med sine små ydre frø.

Popcorn og majs er andre sunde fødevarer, at selvom de er høje i fiber, godt for dig og forhindrer divertikulitisangreb, forværrer de ofte det allerede kompromitterede tarmområde under et angreb. Følg derfor en høj fiber kost for at forhindre angreb, men undgå dem, mens de lider af et angreb.

Faktorer

Alder anses ofte for at være en øget risiko for udvikling af diverticulitis. De under 40 år udvikler sjældent denne tilstand.

Diverticulitis findes sjældent i lande, der bruger en fiber med højt fiberindhold. Fiber hjælper med at holde afføringen blød og dermed mindre irritation af tyktarmen.

Selv om årsagerne til det ikke er let at forstå, har fedme og manglende motion tendens til at være fælles træk ved den person, der lider af divertikulitis.

Behandlinger

Diverticulitis kan føre til peritonitis, en sygdom, der anses for at være en medicinsk nødsituation og kræver akut pleje.

Diverticulitis kan også føre til intestinal blokering, en abscess eller fistel; som alle kan være seriøse og har brug for hurtig lægehjælp.

En sund kost, antibiotika og resten er, hvad der er nødvendigt for at holde milde tilfælde i kontrol. Kirurgi for at fjerne en del af tyktarmen kan være passende for de personer, der lider af kroniske eller mere alvorlige tilfælde.

Del:
Kommentarer