Lunge-aneurysme symptomer

Lunge-aneurysme symptomer

En lungeaneurisme er en udbulning i lungens arterievæg. Aneurysmen forårsager et svagt punkt at udvikle, der kan true livets liv, hvis bølgen brister. En lungeaneurisme er en alvorlig medicinsk tilstand, der har advarselsskilte.

typer

Åndedrætsbesvær eller åndenød kan begynde, når arterien begynder at lække, så sprænger og får blod til at gå ind i lungerne. Dette kan også ledsages af brystsmerter. Som lungerne fylder med blod, kan vejrtrækningen blive mere arbejdskraft. Andre tegn på en lungeaneurisme omfatter svaghed og svært ved at bevæge sig rundt. En udbulende lungearteri kan også trykke på laryngeal nerve, hvilket forårsager hæthed, ifølge en artikel i den indiske journal for radiologi og billeddannelse.

Ă…rsager

Årsagerne til en lungeaneurisme varierer. I nogle tilfælde kan en medfødt defekt i lungearterien gradvist bære væk ved arterien og forværres som tiden går videre. Kirurgi eller en medicinsk procedure, der forårsager en skade eller defekt i lungearterien, kan også senere føre til en aneurisme.

effekter

Symptomer fra en lungeaneurisme kan komme hurtigt op. Når en lunge aneurisme er brudt, kan det forårsage pludselig svaghed og bevidsthedstab. En person kan lide en pludselig reduktion i blodtrykket på grund af intern blødning. Han har måske ikke tid til at ringe til hjælp, før han er uarbejdsdygtig.

Identifikation

En lunge aneurisme er nogle gange fundet under en røntgen eller CT scan i brystet for at søge efter en anden tilstand. Hvis en læge er særlig opsat, kan hun dog forbinde symptomer, som en patient har med en lungeaneurisme. Identifikation skal ske hurtigt, hvis aneurysmen er meget svag eller i tilfælde af at den er begyndt at lække.

Behandling

Hvis lungeaneurismen ikke er alvorlig, eller hvis personen ikke har nogen symptomer, kan en læge vælge at vente og se på arterien. Hvis arterien er begyndt at lække, kan nødoperation være nødvendig for at reparere lungearterien. Hvis væggen i arterien er svækket, men ikke sprængt, kan en læge anbefale at en stent placeres for at styrke arterievæggen.

Del:
Kommentarer