Lumbal Spinal Stenosis Symptomer

Lumbal Spinal Stenosis Symptomer

Lumbal spinal stenose, indsnævring af rygmarv i nedre ryg er den mest almindelige årsag til kirurgi hos mennesker over 60 år. Dette skyldes, at stenosen er oftest forårsaget af en degenerativ proces og arthritiske ændringer på de intervertebrale diske, ledbånd og led. Som rygmarven indsnævres, kan nerverne blive påvirket og forårsage en række symptomer, hvoraf nogle kan være smertefulde og svære.

Beliggenhed

Ryggraden er opdelt i fem regioner. De livmoderhvirveler er de f√łrste syv hvirvler og er placeret i nakken. Brystomr√•det best√•r af de n√¶ste 12 hvirvler. L√¶nderegionen er den laveste del af fem hvirvler. Disse hvirvler er st√łrre, da de underst√łtter meget af kroppens v√¶gt, hvilket ogs√• betyder, at l√¶nderegionen er mest tilb√łjelig til degenerative processer. Symptomer, der produceres af lumbalregioner, kan sp√¶nde ud over ryggen og rygs√łjlen.

Tilbage Symptomer

Smerter i nedre ryg er anden kun for hovedpine som den mest almindelige medicinske klage. Smerten kan være akut, hvor den er forårsaget af en skade, sker pludselig og er kortvarig. Det kan også være tilbagevendende, hvor smerten vender igen og igen eller kronisk, hvor smerten varer i mindst tre måneder og ikke forbedrer med medicin. Årsagen til rygsmerter skyldes, at nerverne komprimeres af indsnævring af rygkanalen.

Ekstreme symptomer

Når nerverne i nederste del af ryggen er komprimeret, kan benene udvise symptomer. Smerter kan stråle fra nedre ryg ned på benene, hvilket kan være så alvorligt, at det er uarbejdsdygtigt og forårsager vanskeligheder med at gå. Lumbal stenose kan også forårsage en prikkende fornemmelse i benene, som er kendt som paræstesier. Leg svaghed er også et almindeligt symptom.

Blære og tarm Symptomer

Lumbal stenose, der resulterer i komprimerede nerver kan for√•rsage forstyrrelser i funktionen af ‚Äč‚Äčindre organer, oftest bl√¶ren eller tarmene. Skader p√• nerverne kan for√•rsage urininkontinens eller forandringer i tarmene, s√•som forstoppelse.

Degenerativ Spondylolistese

Degenerativ spondiylolistese er en rygsygdomme, der normalt forekommer i l√¶nderegionen, markeret af en hvirvel, der glider ud af sted, s√• den skubbes fremad for den under den. Denne tilstand kan producere symptomer svarende til l√¶ndehvirvels√łjlenes stenose, herunder l√¶ndesmerter, bensmerter og svaghed.

Del:
Kommentarer