Lugt og tegn på et slagtilfælde

Lugt og tegn på et slagtilfælde

Når blodgennemstrømningen til hjernen er blokeret eller nedsat, kan hjernecellerne i området med nedsat blodgennemstrømning dø. Heldigvis eksisterer behandling, at når den modtages inden for 24 timer efter symptomens begyndelse, kan det betydeligt reducere skaden. Det er især vigtigt at kende tegn og symptomer på et slagtilfælde. Bemærk dog, at ikke alle symptomer skal være til stede for at indikere et slagtilfælde. Hvis du har nogen bekymringer, bedes du straks kontakte en læge.

Lugt

Der er en temmelig almindelig misforståelse, at hvis du lugter noget der ikke er der (såsom brændt toast) er det tegn på et slagtilfælde. Det er ikke sandt. Men fordi et slagtilfælde kan forekomme i en hvilken som helst region i hjernen, kan lugtesansen påvirkes. I stedet for at lugte noget der ikke er der, er det dog mere sandsynligt, at evnen til at lugte noget vil blive hæmmet, eller at dit svar på lugte ændres.

Vanskeligheder Walking

Når et slag indtræffer, påvirker det ofte motorstyringen, og et af de mest oplagte tegn på slagtilfælde er den pludselige opstart af vanskeligheder med at gå.

Vanskelighed Talende

Motorstyring i munden kan også forhindres, og du kan få svært ved at tale. Det kan også være svært at tale, hvis området af din hjerne, der er ansvarlig for komplekse tanker, påvirkes.

svimmelhed

Den pludselige begyndelse af svimmelhed kan også indikere et slagtilfælde.

Lammelse

Mange slagtilfælde ofre oplever lammelse eller følelsesløshed på den ene side af kroppen. Venner eller familie kan mærke en lille hængende og tab af muskel tone på den ene side.

Visionsproblemer

Hvis din evne til at se er pludselig svækket - med andre ord, hvis din vision var god, og så pludselig er det ikke - det kan tyde på et slagtilfælde.

Hovedpine

Selvom hovedpine kan forekomme af en række årsager, kan en meget pludselig hovedpine, der ledsages af andre symptomer, herunder ansigtssmerter eller kognitive problemer, være tegn på slagtilfælde.

Del:
Kommentarer