Losartan-alternativer

Losartan-alternativer

Losartan er en type blodtryksmedicin, der virker ved at blokere receptorer for angiotensin, et enzym, der kan forårsage blodtryk at stige. Hvis du oplever negative bivirkninger, mens du tager dette lægemiddel, er der en række andre lægemidler tilgængelige, der virker anderledes end Losartan. Disse alternativer reducerer stadig blodtrykket, men blokerer ikke angiotensinreceptorerne.

Betablokkere

Betablokkere stopper virkningerne adrenalin har på beta-modtagelsessteder, hvilket reducerer nerveimpulserne, der rejser til hjertet. Dette reducerer belastningen på hjertet og forårsager en reduktion af blodtrykket. Nogle beta-blokkere blokerer de to vigtigste beta-receptorer, mens andre blokerer kun én receptor. Almindeligt foreskrevne mærker for denne type lægemidler omfatter Blocadren, Lopressor, Trandate og Corgard. Betablokkere er forbundet med nogle bivirkninger, herunder øget træthed, tør mund og svimmelhed. Alvorlige bivirkninger er sjældne, men omfatter åndenød og impotens. Interaktioner kan forekomme med andre lægemidler, som anti-depressiva, diabetes-stoffer og allergiske skud. Ud over forhøjet blodtryk behandler betablokkere arytmi, angina og kongestiv hjertesvigt.

ACE-hæmmere

ACE-hæmmere eller angiotensinomdannende enzymhæmmere, arbejde ved at slappe af blodkarrene. Denne form for medicin reducerer kroppens evne til at producere ACE-enzymet. Denne reduktion får blodkarrene til at blive mindre smalle, sænke blodtrykket og lade hjertet nemt pumpe blod. Brandnavn på ACE-hæmmere omfatter Accupril, Vasotec, Prinivil og Lotensin. Bivirkninger oplevet af andre tager disse medicin omfatter hoste, forhøjet kaliumniveau og hovedpine. Nyresvigt, hvide blodlegemer og vævssvulst er sjældne bivirkninger forårsaget af dette lægemiddel. Fælles medicin, der forårsager interaktioner med ACE-hæmmere, omfatter aspirin, ibuprofen, naproxen og kaliumtilskud. Denne type blodtryksmedicin behandler også hjertesvigt og kan forhindre slagtilfælde.

Calcium Channel Blockers

Calciumkanalblokkere er blodtryksmedicin, der er designet til at blokere calcium fra at komme ind i blodkarens muskler og hjerte. Faldet i kalcium får cellerne i disse strukturer til at slappe af, hvilket effektivt nedsætter blodtrykket og stresset på hjertet. Verapamil, Diltiazem, Norvasc og Procardia er nogle af mærkeforskrifterne i denne klasse af stoffer. Bivirkninger af calciumkanalblokkere omfatter forstoppelse, hovedpine, rødme og for lavt blodtryk. Arytmi og leversvigt er sjældne bivirkninger af disse lægemidler. Interaktioner kan forekomme med verapamil og diltiazem, og grapefrugtjuice kan også forårsage problemer. Calciumkanalblokkere behandler højt blodtryk, angina og arytmi.

Del:
Kommentarer