Liste over Natshade Grøntsager & Frugter

Liste over Natshade Grøntsager & Frugter

Navnet lyder uhyggeligt, men udtrykket "nightshade" menes at stamme fra, at nogle af disse typer frugter og grøntsager vokser bedre om natten, siger forfatteren af ​​"recept til kost wellness". Med oprindelse i Sydamerika er nogle af de natsøede edibler de mest spiste grøntsager i USA.

Den populære kartoffel og tomat

Kartofler og tomater er de mest konsumerede grøntsager i USA, ifølge U.S. Department of Agriculture, og er også spiselige medlemmer af nattehadefamilien af ​​grøntsager, der omfatter alle tomater og kartofler undtagen søde kartofler og yams.

Som medlemmer af nætterhadefamilien indeholder kartofler og tomater glycoalkaloider, giftige stoffer, der virker som naturlige pesticider eller fungicider i planten. Mens glycoalkaloider er giftige for mennesker, indeholder nøglehudsfrugter og grøntsager kun små mængder af giften, og spise dem bør ikke gøre dig syg, forklarer Food Safety Watch.

Alle peberfrugter

Peberfrugter falder også i nætterhadefamilien, herunder både søde og krydrede peberfrugter som paprika, chili peber, habaneros, serranos, pablanos og cayenne peberfrugter. Den almindelige sort / hvide peber, du bruger til at tilsætte krydderier og smag til mad, er ikke en del af nætterhadefamilien.

Spiselige Aubergine

Aubergine er også en natkage grøntsag. Mens du måske er mest bekendt med det store lilla aubergine, der bruges til at lave aubergine-parmesan, kommer grøntsagen i forskellige former og farver. Typer af ægplanter omfatter japanske, indiske, thailandske og kinesiske såvel som hvide og pingtung lange auberginer. Æggplanter er lavt i kalorier og en god kilde til fiber. De laver en sund tilsætning til din kost, uanset deres form, farve eller størrelse.

Et par bær og en type kirsebær

Der er kun få frugter i nætterhadefamilien, herunder gojibær, huckleberries, jordkirsebær og Cape Gooseberries. En rig kilde til næringsstoffer, herunder vitaminerne A og C, jern, selen og antioxidanter, goji bær er prydet som et superfood, ifølge NHS Choices. Huckleberries, Cape Gooseberries og jordkirsebær er også rige på C-vitamin. Ifølge Nutrition og Dietetics Academy er jordkirsebær rangeret som en af ​​de mest næringsdige frugter på grund af deres indhold af A-, C- og Niacin-vitamin.

Nightshades og arthritis

Hvis du har gigt, kan du have fået at vide at eliminere nattekødsfødevarer fra din kost for at forhindre gigtfare. Glycoalkaloiderne i frugt og grøntsager siges at forværre tilstanden; Imidlertid er der ingen beviser til støtte for sådanne krav, ifølge Arthritis Foundation. Faktisk kan spise disse frugter og grøntsager hjælpe din gigt ved at reducere inflammation.

Del:
Kommentarer