Liste over gode og dĂĄrlige carbs

Liste over gode og dĂĄrlige carbs

Kulhydrater, som er enten komplekse eller simplex, er ikke dårlige for dig og bør medtages som en del af en sund kost, da de er kroppens vigtigste energikilde. Ifølge Mayo Clinic bør en dagligdags 2000-kalorieindhold omfatte 225 til 335 g. af kulhydrater. Nogle kulhydrater er bedre for dig end andre: planlægge at medtage sunde kilder til kulhydrater i din daglige kost og holde sig væk fra sukkerholdige snackfood.

Komplekse kulhydrater

Komplekse kulhydrater betragtes som gode kulhydrater til at omfatte i din daglige kost. Komplekse kulhydrater nedbrydes langsommere i glukose af kroppen, hvilket hjælper dig med at opretholde et højere energiniveau i løbet af hele dagen. Gode ​​kilder til komplekse kulhydrater er fuldkornsbrød ris, havregryn, pasta, spaghetti, majs, ærter og yams. Inklusive komplekse kulhydrater i din kost vil bidrage til et godt helbred, så du får din krop med den nødvendige fiber, vitaminer og phytonutrienter, der er nødvendige for, at din krop fungerer korrekt.

Enkle kulhydrater

Enkelte kulhydrater er også nødvendige for kroppen. Enkelte kulhydrater fordøjes hurtigt og giver en hurtig energikilde, som kroppen skal fungere godt. Gode ​​valg til simple kulhydrater omfatter yoghurt, mælk og honning. Sukker og chokolade er også acceptable, hvis de anvendes moderat. Undgå produkter lavet med raffineret sukker, da det har ringe ernæringsværdi for kroppen.

DĂĄrlige carbs

De kulhydrater, der fordøjes hurtigt af kroppen, såsom sukkerarterne i sodavand, slik, hvidt brød, kager og hvid ris, er ikke så sunde for kroppen som de komplekse kulhydrater indeholdt i fuldkornsbrød, frugt og grøntsager. Hold dig væk fra højt forarbejdede fødevarer med højt sukkerindhold. Disse fødevarer kan bidrage til vægtøgning og bidrage til diabetes og hjertesygdomme.

Del:
Kommentarer