Liste over fødevarer til lavere kolesterol

Liste over fødevarer til lavere kolesterol

Kolesterol er vigtigt for din krops cellers sunde funktion. Dog kan overskydende niveauer af lipoproteiner med lav densitet eller dårlig kolesterol føre til hjerte-kar-sygdomme. Reducer dårligt kolesterol ved at opretholde en sund kost, der er lav i mættet fedt, samtidig med at der indtages fødevarer, der sænker kolesterolniveauet, herunder højfibre fødevarer, olieholdige fisk, nødder og plante-sterol berigede fødevarer.

High Fiber

Fødevarer, der har et højt opløseligt fiberindhold, hjælper med at reducere absorptionen af ​​LDL i blodbanen. Havregryn, nyrebønner, æbler, pærer, byg og svesker er nogle fødevarer, der indeholder højopløselig fiber. Ifølge Mayo Clinic kan forbruget af 5-10 gram eller mere af opløselige fibre dagligt nedsætte dit kolesteroltal. Spise 1 1/2 kop kogt havregryngrød giver dig seks gram fiber. Hvis du tilføjer en opløselig fiberfrugt som en banan eller et æble til denne grød, øges fiberindholdet med fire eller flere gram.

Fed fisk

Oliefisk er en rig kilde til omega-3, et flerumættet fedt, som hjælper med at sænke blod triglycerid niveauer, regulerer hjerterytmen og forhindrer blod i at størkne. Olieholdige og fede fisk som makrel, sardiner, søørred, sild, albacore tun, laks og hellefisk indeholder højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Spis mindst to portioner fisk om ugen bage eller grill fisken for at undgå at tilføje usunde fedtstoffer til fadet. Mens du også kan erstatte fisken med omega-3 eller fiskeolie kosttilskud, har du tendens til at gå glip af de forskellige andre næringsstoffer som selen, der spiser fisk tilbyder.

nødder

Flere undersøgelser har vist de kraftige kolesterolsænkende virkninger af nødder, der er højt i protein, fiber, sunde enumættede fedtstoffer, mineraler og andre næringsstoffer. Fødevare- og lægemiddeladministrationen udstedte en kvalificeret sundhedsanprisning for mandler, valnødder, jordnødder, hasselnødder, pekannødder, nogle pinjekerner og pistacienødder. Dog blev visse nødder som Brasilien, macadamia, cashew og nogle sorter af pinjekerner udelukket fra FDA's kvalificerede sundhedsanprisningsliste på grund af deres høje fedtindhold. Omega-3-rige valnødder og vitamin E-berigede mandler har vist sig i undersøgelser for at reducere LDL-niveauer og reducere risikoen for hjertesygdomme. Forbruge omkring en håndfuld sunde nødder, eller 42,5 gram dagligt.

Plant Sterol Fortified Foods

Steroler og stanoler er stoffer, der hjælper med at blokere absorptionen af ​​kolesterol og forekommer naturligt i forskellige plantekilder som grøntsager, vegetabilske olier, nødder, korn, frø og bælgplanter. Mens en sund kost giver et beskedent indtag på 160 til 400 mg steroler og stanoler om dagen, viser undersøgelser, at du dagligt skal forbruge omkring 2 gram plantesteroler og stanoler for at reducere LDL-kolesterolniveauet med 10-15 procent. For at opfylde de to gram pr. Dag anbefaling, forbruge fødevarer som yoghurt, margariner, juice, spred og bløde oste, som er beriget med plantesteroler og stanoler.

Del:
Kommentarer