Liste over fødevarer med citronsyre

Liste over fødevarer med citronsyre

Citronsyre er en naturligt forekommende syre i krystallinsk form, der findes i visse frugter og grøntsager med konserverende og antioxidante egenskaber. Bruges ofte i konserverings- eller fermenteringsprocessen af ​​mange forskellige typer tilberedte madvarer og til smagsoplevelse af kogte retter, slik og sodavand, kan dette tilsætningsstof være vanskeligt for nogle at fordøje korrekt. Kendskab til hvilke fødevarer der bruger citronsyre som konserveringsmiddel, og som indeholder de højeste niveauer er en absolut nødvendighed for at klare en citronsyrefølsomhed korrekt.

citroner

Citron, en citrusfrugt, indeholder naturligt forekommende citronsyre og producerer de højeste niveauer af denne syre naturligt ud af alle fødevarer. Jo mere sur citronen er, desto højere er indholdet af naturligt forekommende citronsyre, der produceres.

Sourdough Brød

Udførte bagerne af surdejbrød ved, at "fodre" din levende surdej starterkultur et tilsat skud af citronsyre vil give brødet et ekstra højt niveau af surt bid. Citronsyren optages bedst under fermenteringsprocessen.

Mozzarella ost

Citronsyre vil hjælpe dyrkede mælkepiller bedre og hurtigere og anvendes derfor i mozzarella-ostfremstillingsprocesser. De der laver mozzarellaost hjemme kan købe citronsyrepulver for at emulgere produktet og give det færdige mozzarella-produkt en længere holdbarhed med additivets konserverende egenskaber.

Madlavning

Citronsyre, der undertiden betegnes som surt salt i madlavning, er en almindelig tilføjelse til madlavning som konserveringsmiddel. Forpakket tilberedt kyllingelager, der købes på det lokale supermarked, vil ofte have dette almindelige konserveringsmiddel, der er opført på listen over ingredienser.

mayonnaise

At slå pasteuriserede æggeblommer med salt og citronsaft og derefter langsomt tilsætte olie smidigt i blandingen forberede mayonnaise. Niveauer af syren er ofte høje i både tilberedte og hjemmelavede versioner af denne dressing og spredning, og dens niveauer påvirker sådanne krydderier som ranch dressing eller saucer som Hollandaise sauce, fordi mayonnaise er en basisbestanddel i dem.

Gummy Soft Candies

Gummy soft candies er aromatiseret med frugtsaft indeholdende citronsyre. Tilsætningen af ​​citronsyren er nøglen til at give frugtens smag af disse populære slik og for at bevare den bløde tekstur af sliket.

Citronfarvede Soft Drinks

Citronsmakede læskedrikke indeholder citronsyre som konserveringsmiddel. Citronsyren tjener også som et middel til at tilvejebringe den særegne citronsmag af den citronsmagrede sodavand.

tomater

Tomater, der betragtes som medlemmer af både vegetabilsk plantegruppe såvel som medlem af frugtgruppen, indeholder betydelige niveauer af naturligt forekommende citronsyre. Almindelige anvendelser til tomater til dem, der er følsomme over for citronsyre bør passe på er i etniske køkkener, pizza saucer og supper.

Del:
Kommentarer