Liste over fødevarer indeholdende pektin

Liste over fødevarer indeholdende pektin

Pektin hjælper med at danne plantens cellevægge, så denne fiber findes i alle grønne planter i mindst små mængder. Pektin er en opløselig fiber, hvilket betyder, at den opløses og danner en gel, når den blandes med vand og næsten helt nedbrydes af bakterierne i fordøjelseskanalen. På grund af dette hjælper det med at sænke tømningen af ​​maven, hvilket kan føre til mindre en stigning i blodsukker efter at have spist.

En anmeldelse artikel i Journal of Food Science and Technology bemærker også, at pektin-rige fødevarer kan hjælpe med at sænke kolesterol og triglycerider. Frugter har en tendens til at indeholde mere pektin end grøntsager, og pektin findes også i en række forarbejdede fødevarer.

Frugter højeste i pektin

Appelsiner er blandt de højeste frugter i pektin, men grapefrugter, citroner, ferskner, abrikoser, bananer, brombær, hindbær, passionfrugt og æbler er også høje i denne fiber. Andre frugter, herunder jordbær, loganbær, druer, kirsebær og jordbær, giver også små mængder pektin. Meloner er en af ​​frugterne med lavere mængder pektin.

Andre naturlige kilder til pektin

Gulerødder er en af ​​de højeste grøntsager i pektin. Søde kartofler, squash, ærter, grønne bønner og tomater er også blandt de bedre grøntsager kilder til pektin. Bælgplanter, herunder kikærter, kuærter, bønner, linser og duer, indeholder også pektin, selv om de er bedre kilder til andre typer fibre.

Anvendes i forarbejdede fødevarer

Hvis du nogensinde har lavet din egen gelé eller marmelade, ved du, at disse fødevarer ofte indeholder pektin. Dette skyldes, at pektin hjælper fødevarer med gel. Pektin kan også tilsættes til forarbejdede fødevarer for at hjælpe med at tykke eller stabilisere dem eller blande olie-og vandbaserede ingredienser. Reducerede fedtoste indeholder nogle gange pektiner for at hjælpe med at opretholde ostens smag og tekstur, ligesom nogle drikkevarer, mejeriprodukter og kødprodukter med nedsat fedtindhold.

Forarbejdede fødevarer med pektin

Tjek ingredienslisterne over forarbejdede fødevarer for at se om pektin er inkluderet. Et overraskende antal forarbejdede fødevarer kunne indeholde denne opløselige fiber. Disse omfatter tørrede og friske pastaer, andre fiskevarer end fersk fisk, frosne eller flydende ægprodukter, morgenmadsprodukter, ris- eller tapiokapudder, risprodukter, slagterier, forarbejdede kød, krydderier, supper, saucer, gær, bageriprodukter, slik og tilberedt fødevarer. Frugt og grøntsager, alkoholholdige drikkevarer, aromatiseret vand, sorbet, sherbet, ost, fløde, mælkebaserede drikkevarer, kaffe, te, saltsubstitutter og ahornsirup kan også indeholde pektin.

Del:
Kommentarer