Liste over fødevarer, der indeholder EGCG

Liste over fødevarer, der indeholder EGCG

Epigallocatechin gallat (EGCG) er en del af en gruppe forbindelser kendt som katekiner. Katekiner har været forbundet med flere sundhedsmæssige fordele og kan reducere store sundhedsproblemer som slagtilfælde og kræft. EGCG er specifikt blevet brugt til behandling af visse typer kræft og nogle autoimmune sygdomme som Sjogrens syndrom og HIV. Ved at indtage fødevarer, der indeholder dette stof, kan du muligvis forbedre dit helbred og reducere forekomsten af ​​sygdom.

Grøn te

Hovedkilden til EGCG er løse blade grøn te. Regelmæssig grøn te har mellem 180 og 200 mg catechin per kop. Fordi hver kop te bruger en lidt anden mængde blade, er det umuligt at få et nøjagtigt beløb. Dekaffeineret brygget grøn te har omkring 60 mg og aromatiseret brygget grøn te indeholder 45 mg. Det er bedst at vælge "ægte" grøn te i øjeblikket eller flaskevarianter, da disse kun har 9 mg EGCG i gennemsnit.

æbler

En undersøgelse fra USDA i 2007 undersøgte mange forskellige fødevarer for at bestemme deres indhold af næringsstoffer. Det blev fundet, at æbler indeholdt op til 6,26 mg EGCG pr. 100 g æble. Fuji-sorten havde angiveligt det højeste antal EGCG. Usødet og konserveret æblesauce blev ikke fundet at have den samme fordel. Alle æbler indeholder mange catechiner generelt, og man skal spise æbles hud for at forbruge alle potentielle mikronæringsstoffer.

Brombær

Rå brombær viste sig at have maksimalt 7,44 mg EGCG pr. 100 g i USDA-studiet i 2007. Almindeligvis er brombær rige med næringsstoffer og indeholder op til 312,86 mg af samlede katekiner. For at få den fulde fordel, forbruge rå, hele brombær snarere end brombærjuice.

Carob Flour

Carob er en plante, der ligner kakao, men har en smag lidt mere som honning. Carob mel høstes fra Ceratonia siliqua træet og kan bruges som erstatning for chokoladepulver. Carob mel indeholder så meget som 109,46 mg EGCG pr. 100 g, ifølge USDA undersøgelsen. Det nævnes ikke, om melet skal forbruges rå eller hvis det fortsætter med at opretholde sin ernæringsmæssige integritet, når det er kogt.

Andre fødevarer

Mange andre fødevarer, typisk frugter og grøntsager, har spor af EGCG. Disse fødevarer omfatter jordbær, nødder, ferskner, avocadoer, blommer, løg og hindbær. Det vides ikke, om disse spormængder er nok til at se de positive fordele ved catechinen. Disse særlige fødevarer har dog mange andre næringsstoffer, som kan medføre andre sundhedsmæssige fordele.

Del:
Kommentarer