Liste over fødevarer, der er høje i lipider

Liste over fødevarer, der er høje i lipider

Lipider er organiske forbindelser, der ikke er opløselige i vand. De omfatter fedtstoffer og olier, kolesterol og nogle andre stoffer. I forbindelse med kost er lipider tænkt som fedtstoffer, der tilføjer kalorier og påvirker vægt og sundhed. Lipider kan stamme fra dyr eller planter eller fremstilles syntetisk. National Institutes of Health siger, at noget fedt er afgørende for helbredet. (Reference 1, funktion)

Olier

Spiselige olier er lipider. Disse omfatter vegetabilske olier såsom canola, bomuldsfrø, druesaft, majs, oliven, jordnødde og mange andre. Vegetabilske olier kommer sædvanligvis fra frøene af grøntsagen og de fleste er højt i enumættede eller flerumættede fedtstoffer. Marine olier er også lipider, og omfatter torskeleverolie og hvalolie.

Mejeriprodukter

Creme, mælk og smør er lipider. Smør og fløde bruges ofte til at gøre mad smag bedre. Mælk betragtes som en sund drik, og ost, cremefløde og is er kostbehov. Fedtfri mejeriprodukter har fjernet de fleste lipider.

nødder

Nødder og frø indeholder overdrevne lipider, men betragtes som sundhedsfødevarer, fordi de indeholder monoumættede fedtstoffer. Nødder også give din krop med vitamin E og zink.

Kød, fjerkræ og fisk

Svinekød, oksekød, fjerkræ og fjerkræskind indeholder store mængder lipider. Cleveland Clinic foreslår at trimme synligt fedt fra kød eller købe smukkere nedskæringer. (Se Reference 2) Nogle fisk, som laks, makrel og ørred, er højt i fedtstoffer. Fisk og fiskeolier giver omega-3 fedtsyrer menes at være nødvendige for hjertesundhed.

grøntsager

Nogle grøntsager er højt i fedt, herunder oliven og avocado. Men de indeholder enumættede fedtstoffer og er hjerte sunde.

saucer

Tilberedte saucer lavet med olier eller fedtstoffer indeholder lipider. Mayonnaise, salatdressinger og enhver sauce lavet med olier indeholder ofte delvis hydrogenerede fedtstoffer eller transfedtstoffer, syntetisk skabt og ikke godt for dig.

Pakket og forarbejdet mad

University of Pennsylvania lister på flere emballerede fødevarer, der indeholder transfedt og kan føre til hjertesygdomme. (Reference 3, Spreads) Margarine øverst på listen. For at undgå at spise transfedtstoffer skal du læse etiketter. Kommercielt producerede og emballerede fødevarer bruger ofte transfedtstoffer, da de er billigere og ikke let forkæles. Cake mixes, fastfood, dåse supper, frosne gryderetter og de fleste bagværk fra delis indeholder transfedtstoffer. Hvis du laver disse fødevarer hjemme, vil du sikkert bruge smør eller olier. De mættede fedtstoffer i smør eller flerumættede fedtstoffer i olier er bedre for dig end de kommercielle transfedtstoffer.

Del:
Kommentarer