Liste over fødevarer, der er bløde på maven

Liste over fødevarer, der er bløde på maven

Når du har forstyrret mave, kan du føle dig endnu værre ved at spise den forkerte mad. Maveinfluenzaen og de medicinske tilstande, såsom sår og fordøjelsesforstyrrelser, kan alle nødvendiggøre behovet for en blid eller intetsigende kosthold. Blandede fødevarer er fedtfattige, lavfibre og ikke krydrede. De fordøjer og binder let i tarmene uden at producere overskydende mavesyre eller irriterende betændt væv i fordøjelseskanalen.

Hele Korn Toast

Hele kornbrød fordøjes nemt, mens der ydes fiber og jern. Spring smør, syltetøj og jordnøddesmør, der indeholder irriterende fedtstoffer eller sukkerarter.

Kogte Grøntsager

Kogte eller dampede grøntsager er bløde, næringsfyldte og milde til ethvert fordøjelsessystem. Tilsæt ikke smør, olie og creme til dine grøntsager, da deres fedtindhold gør dem potentielt forværrende for en følsom mave.

Magert kød

Kylling eller kalkun giver jern og protein til en følsom mave. Spis kun magert kød for at undgå forstyrrende fedtstoffer. Brug basale madlavningsmetoder, såsom broiling eller bagning, uden krydderier, dressing eller brødbelægninger for at maksimere fordøjelsen.

Bløde frugter

Fødevarer, såsom æbleauce og kogte ferskner, er nemme at tygge og give vitaminer. Hud nogen frugt før du spiser for at undgå at passere ru, agiterende teksturer gennem din fordøjelseskanalen. Undgå alle citrusfrugter, da de indeholder høje niveauer af syre og kan forværre betændelsen og fordøjelsesproblemerne.

Klar suppe

Kylling bouillon og grøntsager bouillon er mild i smag og let at tygge. Suppe tilbyder også væske til en dehydreret patient. Undgå cremebaserede supper eller dem med masser af peber eller krydderier.

Del:
Kommentarer