Liquid Lecithin Vs. Pulveriseret Lecithin

Liquid Lecithin Vs. Pulveriseret Lecithin

Lecithin er et kosttilskud, der normalt kommer i to former. Tør lecithin består af fedtsyrer, der er kendt som phospholipider. Disse er kritiske komponenter i cellemembraner, og den menneskelige krop har brug for at få disse fra kosten. Flydende lecithin eller lecithinolie har yderligere glycophospholipider, der ikke tørrer ud i et pulver.

Udvinding

Når sojabønneolie ekstraheres fra planter, er en fraktion delvis olieagtig og delvist vandopløselig. Denne fraktion er kendt som lecithin. Fedtsyrerne i lecithin har "hovedgrupper", der er opløselige i vand, mens resten af ​​hvert molekyle ikke er vandopløseligt - det er en olie. Disse er kendt som phospholipider.

Phospholipider i cellemembraner

Fosfolipider er hovedkomponenter af cellemembraner. De organiserer i celler med de olieagtige "haler", der danner et lag inde i cellemembranen. De vandopløselige hovedgrupper danner de ydre lag af cellemembraner.

Forskellige phospholipider

Hovedkomponenten af ​​lecithinphospholipider er kendt som phosphatidylcholin. Andre phospholipider i lecithin indbefatter phosphatidethanolamin, phosphatidylserin, phosphatidylinositol og phosphatidsyre. Forskellige lecithinprodukter kan beriges i forskellige fosfolipider til forskellige kostfordele.

Sundhedsmæssige fordele

Fosfatidylcholin er kritisk ikke kun for cellemembraner, men også til neurologiske processer. Det kan fordøjes til cholin, som er en kritisk neurotransmitter i menneskekroppen.

Flydende lecithin

Flydende lecithin indeholder glycophospholipider - de samme fosfolipider som i lecithingranuler, men indbefatter phospholipider med et glucosemolekyle fastgjort. Disse er "olieholdige" og får ekstraktet til at være en væske. Flydende lecithin er generelt ca. 20 til 30% fedt, mens lecithingranuler eller pulvere generelt er mindre end 10% fedt.

Del:
Kommentarer