Linket mellem en perforeret øre tromme og svimmelhed

Linket mellem en perforeret øre tromme og svimmelhed

Ruptured, eller perforeret, trommehinde er smertefuldt, og når svimmelhed sættes i, desorienterende og forvirrende. Så mærkeligt som det ser ud, forklarer forbindelsen mellem ørerne og balancen - eller manglende balance - hvad der sker, og hvordan man behandler det.

Perforeret trommehinde

Trommehinden deler det ydre og mellemøret. Trommehinden beskytter mellemøret, et luftfyldt rum, der holder viellerne, tre små knogler til at høre. Ofte vil traumer, såsom indsættelse af en genstand som en bomuldspinne, en svømningshændelse eller pludselige udadgående trykændringer forårsage perforering eller brud på trommehinden. Dette er yderst smertefuldt og kan forårsage svimmelhed.

svimmelhed

Når verden føles som om det drejer eller går i bevægelse, på trods af manglende bevægelse, er det svimmelhed. Svimmelhed er desorienterende, og kan vare i et par minutter eller flere timer. Selvom svimmelheden selv er uskadelig, er det forårsaget af en brudt trommehinde, at andre symptomer, såsom hovedpine, høretab og dobbeltsyn er til stede, og behandling fra en læge er nødvendig.

Trommehinde og balance

Kroppen styrer balance og ligevægt gennem de halvcirkelformede kanaler, organer i det indre øre. Disse tre sløjferør er vinkelret på hinanden og repræsenterer alle tre planer af dimensionelt rum og er knyttet til sacculus og utriculus, samlinger af sensoriske celler. Når hovedet skifter position, skifter calciumcarbonatkrystaller på deres seng af sensoriske hår; cerebellum læser disse oplysninger og bestemmer hovedets position i forhold til tyngdekraften, hvilket giver kroppen en følelse af balance. Når et opbrudt trommehinde opstår, bevæger calciumcarbonatkrystallerne sig uafhængigt af hovedets bevægelser, og cerebellum bliver forvirret. Resultatet er svimmelhed - hjernen tror, ​​at hovedet bevæger sig, når der ikke er nogen aktuel bevægelse.

Symptomer

Mennesker, der oplever perforeret trommehindebaseret svimmelhed, oplever typisk lethed eller svaghed sammen med svimmelheden, der kommer med svimmelhed. Svimmelhed kan også forårsage svære hovedpine eller migræne. Høretab og tinnitus, der ringer i ørerne, er også typiske symptomer, der ledsager sprængte trommehinde og svimmelhed.

Behandling

Behandling af perforeret trommehinde vil også behandle svimmelheden. De fleste traumabaserede perforeringer vil helbredes af sig selv, selv om kirurgi sommetider er påkrævet. En læge kan ordinere medicin til behandling af svimmelhed, som kan omfatte antihistaminer, som f.eks. Benadryl eller Antivert, kvalmehæmmende midler, såsom Phenergan eller Transderm-Scop eller Valium. Disse lægemidler lette svimmelhed, indtil den perforerede trommehinde helbreder.

Del:
Kommentarer