Lavprotein diæt for nyresygdom

Lavprotein diæt for nyresygdom

Ifølge Medline Plus kræves der en særlig kost, når du har en nyresygdom. Kosten vil være lav i protein, natrium og kalium. Denne balance er mindre beskatning af nyrerne og giver dem mulighed for at fungere mere effektivt.

Protein

Protein er nødvendigt i kroppen for vækst, opbygning af muskler og reparation af væv. Det findes i store mængder i dyre kilder, såsom kød, skaldyr og mejeriprodukter; det findes også i plantekilder, såsom brød, korn, grøntsager og frugter. Protein er nødvendigt i kroppen, men når det har for meget, producerer det et affald kaldet urea, hvilket er svært for kompromitterede nyrer at fjerne. Nøglen med nyresygdom er at have lige nok protein uden at overtage overskydende mængder.

Hvor meget protein skal du have?

Den mængde protein, som du skal have, bør reduceres stærkt. De fleste af dine kalorier skal komme fra kulhydrater. Ifølge University of Maryland skal du have 0,6 gram pr. Kg legemsvægt pr. Dag. Hvis din tilstand er en, der får dig til at få en lidt større mængde protein i din urin, såsom nefrotisk syndrom, kan du have 0,8 gram protein pr. Kg legemsvægt pr. Dag.

Udover at reducere dit proteinindtag, bør du også reducere dit natrium og fosforindtag også. Disse er alle vigtige faktorer i henhold til National Kidney Foundation.

Fødevarekilder

Ifølge enhver kost (se ressourcer) er en af ​​de enkleste måder at reducere dit proteinindtag at begynde at bruge mindre. Brug f.eks. Færre skiver af frokostkød og fyld din sandwich med tykkere brød eller ruller og grøntsager, der vil have mindre protein. Du kan også begynde at tænke anderledes, i stedet for at have dit kød som hovedret, tænk på det som sideskålen og har et komplekst kulhydrat som hovedret. Gør også gryderetter med ris som hovedbestanddel og tilsæt grøntsager og kød lige som et smagsstof.

Her er en daglig prøve fra Everydiet: Til morgenmad har ¾ kopp Cheerios med ½ kop ikke-mejeri creamer, ½ banan og ½ kop appelsinsaft. Til din mid-morning snack, har du en frugtoprullning. Frokosttid består af en kalkunsandwich med 1 ounce kalkun, 2 skiver brød, salat, ½ kop tomater, ½ kop grønne bønner, mayonnaise, et middel æble og ½ kop frugt slag. Til en eftermiddagssnap kan du nyde en Popsicle. Til middag en 2 ounce hamburger, ½ kop hvid ris, ¼ kop broccoli, ¼ kop blomkål, kastet salat med ranch dressing og ½ kop ananas. For en aften snack har 1 ounce tyggegummi dråber.

Hvis du er diabetiker, skal du tale med en renal diætist, inden du ser på en diætplan.

Del:
Kommentarer