Langsigtede virkninger af rottegift

Langsigtede virkninger af rottegift

Gift bruges ofte til at dræbe rotter, men det anbefales ikke af eksterminatorer og er ikke tilladt i nogle stater. Dette skyldes, at det ikke kun kan dræbe rotter, men også kæledyr og mennesker, hvis de gives i de rigtige doser, eller i det mindste gør dem meget syge over en længere periode. De langsigtede virkninger af rottegift kan være permanent skadelige.

Nyresvigt

Der er et toksin anvendt i visse utroligt giftige rottegiftstoffer kaldet cholecalciferol, der også er kendt som vitamin D3. Disse rodenticider, der er vitamin D3-baserede, er nogle af de farligste derude, da det forårsager et overskud af calcium i blodbanen af ​​alle dyr, der indtager det, hvilket hurtigt vil medføre nyresvigt. Denne skade, når giftet indtages, er næsten uopretteligt og vil føre til langvarig organsvigt i kroppen. Der er ingen grund til at have denne type gift i et hjem eller en garage, hvor voksne, børn eller kæledyr kan forveksle sig med det.

Svaghed og internt blødning

De fleste rottegiftstoffer, der sælges på markedet, indeholder langtidsvirkende antikoagulantia (LAAC), som holder kroppen stivende sammen og forårsager indre blødninger. Hvis dette indtages i en stor nok mængde af et større dyr end en rotte, der spænder fra et lille kæledyr til et menneske, vil virkningerne komme i næste uge og blive gradvist værre. Symptomer vil omfatte store og små klumper under huden, blodig urin og blodig opkastning, blandt andet tegn på sygdom. Heldigvis, hvis fanget og behandlet hurtigt nok, vil dette ikke forårsage nogen langvarig permanent skade. De fleste dyrlæger og hospitaler har vitamin K1 lige ved hånden, såfremt denne type gift indtages. Blodtransfusioner kan også være påkrævet.

Hjerte og lungekomplikationer

Nogle rottegift eller græsplæne og gnavergift indeholder store mængder fosfider, der kommer i en gummiformet form, som gnavere vil spise. Dette resulterer i fosfidgas i maven, hvilket får dem, der indtager det til at opblusses og opkastes voldsomt. Mens mennesker sjældent indtager denne type gift, bliver kæledyr trukket så meget som rotter. En ekstra komplikation kommer, når en hund eller kat opkaster giftet, en gas vil stige ud af det, der stadig indeholder giften, som derefter kan indåndes af mennesker og forgifte dem. Dette er et andet farligt gift at have omkring dit hus. Brug rotter fælder.

Del:
Kommentarer