Lang- og kortsigtede virkninger af depression

Lang- og kortsigtede virkninger af depression

Ifølge National Institute of Mental Health lider mere end 14 millioner amerikanere af kronisk depression hvert år. Depression forstyrrer det daglige liv, hvilket gør det svært at stå op om morgenen og stå over for verden. Hvis de behandles ubehandlet, kan kortfristede virkninger udvikle sig til langsigtede problemer, som påvirker arbejde, forhold og din fysiske og mentale sundhed. At lære de korte og langsigtede virkninger af depression hjælper dig med at genkende det, når det rammer, så du kan søge behandling og nyde livet igen.

Symptomer

Depression er karakteriseret ved at føle sig nede i mere end to uger. Personer med depression kan føle sig triste, ivrige, hjælpeløse, værdiløse eller håbløse. De holder op med at bryde sig om ting, de plejede at nyde, såsom hobbyer eller sex. Ofte føler de et tab af energi, og de kan måske ikke koncentrere sig om noget. Aches og smerter, der ikke vil gå væk, uregelmæssige søvnmønstre og tab af appetit indikerer også depression.

Korttidsvirkninger

Korttidseffekter af depression omfatter et tab af interesse i livet. Personer med depression mangler deres tidligere motivation og entusiasme for aktiviteter og mål. Ofte lider de af ensomhed, som de føler sig uhelbredelige. Energiniveauerne falder ikke kun fra psykologisk depression, men også fra ikke at tage sig af sig selv. De kan føle sig uinteresserede i personlig hygiejne og holde op med at spise godt. Ofte bukker de for deres mangel på energi og motivation ved at sove i et forsøg på at undslippe verden.

Langsigtede virkninger

Langtidseffekter af depression omfatter kronisk træthed på grund af energitab og uregelmæssige søvnmønstre. Dette, kombineret med et svækket immunsystem, kan føre til en modtagelighed for fysisk sygdom. De med depression kan også lide kronisk smerter og smerter.

Personer med langvarig depression føler sig isoleret og har ofte problemer med at udtrykke kærlighed. Dette kan medføre, at forholdene forringes.

Depression påvirker også opmærksomhed og hukommelse. Personer, der lider af depression, kan finde sig glemsom og ude af stand til at koncentrere sig, hvilket kan have en negativ indvirkning på deres arbejde.

Ă…rsager

Depression er forårsaget af en kemisk ubalance i hjernen. Men mange mennesker med depression kan ikke placere, hvad der i deres liv udløste deres symptomer.

Vanligvis er depression et produkt af en kombination af årsager. Store ændringer i livet kunne være en årsag; disse omfatter økonomisk stress, flytter til en ny by, giftes eller mister en elsket.

Den fysiske svaghed og stress forårsaget af nogle sygdomme - som kræft og aids - er også en mulig årsag. Pessimistiske personer, og dem med lavt selvværd, har en højere risiko for at udvikle depression. Fordi depression er genetisk, kan det også løbe i familien.

Behandling

Hvis du tror du lider af depression, skal du kontakte din læge. Han eller hun vil være bekendt med symptomerne på depression og kan ordinere medicin eller mere sandsynligt henvise til en psykiater.

De mest almindelige behandlingsmuligheder er antidepressiva og psykoterapi. Antidepressiva kan tage uger for at begynde at arbejde, men de afhjælper ubalancen af ​​kemikalier i din hjerne. I mellemtiden hjælper psykoterapi - også kendt som talk-terapi - dig med dine følelser og kan hjælpe dig med at føle dig mindre alene.

Sørg for at finde den rigtige terapeut til dig. Hvis du ikke kan lide din læge henvisning, vær ærlig om det. Hvis han eller hun ikke kan henvise dig til en anden psykiater, skal du finde en alene ved at spørge andre om anbefalinger. Folk, der arbejder på hospitaler, skoler og huse af tro, kan muligvis lave en anbefaling, der passer til dig.

Del:
Kommentarer