Lakens virkninger fortyndes pĂĄ huden

Lakens virkninger fortyndes pĂĄ huden

Lakfortynder er et produkt fremstillet af opløsningsmidler som ethylalkohol, ethylacetat og toluen, der anvendes som opløsningsmiddel eller en maling, cement eller lakfortynder. Ingredienserne er mærket som farlige materialer og skal bruges med forsigtighed. Sæt aldrig forsigtigt lakken tyndere på huden. Vær forsigtig, skyll straks, hvis du ved et uheld får lakken tyndere på huden.

rødme

Uanset hvor hurtigt du vasker huden, der har været udsat for lakfortyndere, kan du mærke rødme på stedet, hvor væsken rørte ved huden. Dette vil variere fra en lyserød farve til mørk rød, men vil ikke have beskadiget huden. Dette er en kemisk reaktion på ingredienserne i lak tyndere. Dette er en simpel irritation, så det bør kun overholdes, og der er ikke behov for lægehjælp straks. Hvis det fortsætter med at redde timer efter, at lakketynderen er blevet skyllet af, skal du kontakte din læge for at få råd om, hvad du skal gøre med området.

Brændende

Hvis der opstår en brændende følelse, skyl området med sæbe og vand. Hvis brændingen fortsætter, og du mærker hudskader eller blærer, skal du kontakte din læge. Nødhjælp er subjektiv. Hvis smerten er uudholdelig, skal du straks søge læge. Hvis smerten synes at aftage, så lad det fortsætte med at gøre det. Gnid ikke eller irritér området yderligere for at forhindre mulig hudskade.

Hudskade

Hvis du bemærker det udsatte område, der oplever plet-specifik tørhed, rødme og revner, skal du straks kontakte en læge. Dette kan være en kemisk forbrænding, og du kan få brug for en brændevaske. Det betyder en tur til beredskabsrummet, medmindre din familielæge straks kan komme ind på hans eller hendes kontor. Dette vil kun fortsætte med at knække og tørre mere ud. Chancerne for denne hændelse er meget højere hos personer med foruddiagnosticerede hudforhold eller følsom hud.

Del:
Kommentarer