Kylling kam for knæsmerter

Kylling kam for knæsmerter

Leddgigt er en af ​​de mest almindelige klager, som ortopædiske læger støder på. Knæet er særligt modtageligt for denne forbrydende sygdom, hvor brosken der dækker knæleddet langsomt eroderer væk, hvilket efterlader knogle til at skrabe smerteligt på knogle. Behandling af knogleslid har altid været en vanskelig virksomhed, da det først er etableret, er gigt ikke en sygdom, der kan helbredes.

En af de seneste opdagelser til behandling af arthritis i knæene er brugen af ​​hyaluronsyre, som er afledt af kyllingens kamme. Ved at injicere dette stof i knæleddet bruger kroppen det som en form for bio-smøremiddel, belægning af knoglerne og lader dem glide glat i stedet for at glide sammen.

Betydning

Den lettelse, der ydes af hyaluronsyren, også kaldet synvisc, er det vigtigste aspekt ved injektionen. Ved at opbygge en forsyning med synvisc i løbet af en uge, begynder kroppen at inkorporere væsken i knæets fælles rum og fylder det med det glatte væske, som derefter tjener som en midlertidig udskiftning af brusk. Knæskallen, som skal glide ind i lårbenet til underbenet for at bøje ordentligt, kan bevæge sig glat over toppen af ​​knoglen, som det gjorde før arthriten spiste væk det sunde brusk. Dette skaber ophør af smerte, hvilket er det vigtigste og mest signifikante resultat af injektionerne.

Et andet vigtigt resultat af denne injektion er forsinkelsen eller annulleringen af ​​behovet for operation. I nogle tilfælde kan patienter fortsætte synvisc injektionerne og behøver aldrig at få deres knæ aktiveret til smertelindring.

Administration

Kyllingkamderivatet, synvisc, er i flydende form. Patienten kan få indsprøjtningen på lægens kontor. Knæet bliver renset og en antiseptisk opløsning på injektionsstedet. I nogle tilfælde kan et dumme middel injiceres i huden omkring injektionsområdet, da nålen, der bruges til at injicere synvisc, er meget stor, nogle gange så stor som 18 gauge. Nålen indsættes i midten af ​​knæleddet, og synviscen, som regel en stor mængde, injiceres langsomt ind i rummet under knæskallen.

Injektionen er ubehagelig, og patienten skal hvile i et par dage efter injektionen for at tillade medicinen at absorbere og leddet skal helbrede fra injektionsirritation. Denne procedure vil blive udført en gang om ugen i fem uger, på hvilket tidspunkt den fulde effekt af medicinen skal mærkes.

Varighed

Varigheden af ​​effekten af ​​synviscen varierer. Ligesom ingen to patienter er identiske, vil denne behandling aldrig påvirke to personer nøjagtigt ens. Men prøvelserne har været lovende. I nogle tilfælde har injektioner af synvisc været op til et år eller mere. I disse tilfælde kan patienten ofte simpelthen vende tilbage til yderligere behandling, når kroppen har absorberet lægemidlet fuldstændigt - derved forsinker operationen på ubestemt tid. I de fleste tilfælde ser patienterne reliefen fra synvisc-fade overalt fra seks måneder til et år og skal vende tilbage til flere behandlinger.

For nogle patienter er der ingen lettelse fra injektionerne af synvisc, og kirurgi kan være den eneste mulighed. Men for dem, der lider af osteoarthritis i sluttrinnet, er det bestemt værd at forsøge at injicere, før større kirurgi er forsøgt.

MisforstĂĄelser

En af de almindelige misforståelser om synvisc-injektionen er, at det er en kur mod slidgigt. Det er ikke. Der er ingen kur mod arthritis. Når patientens knogler er forringet til det punkt, hvor disse injektioner er nødvendige, er der ingen helbredelse. Skaden på dette tidspunkt er blevet udført, og nu arbejder patienten simpelthen med skadekontrol.

At tabe sig, at spise mad, der er rige på calcium som broccoli og spinat, at få ordentlig motion, og at gøre fysisk terapi er alle trin, der kan og skal tages under behandling med synvisc injektioner. Men husk, det er slet ikke en kur - kun en lettelse.

Advarsel

Der er hyaluronsyre kosttilskud tilgængelige nu i nogle former over skranken, eller til veterinær brug. Prøv ikke selv at behandle dit knæ med disse produkter. Tager hyaluronsyre i drikkevarer kan måske ikke hjælpe over en længere periode, men nogle mennesker fejler at tro, at de kan injicere sig selv med de produkter, der er tilgængelige for dyr. Dette kan være en dødelig fejltagelse. Ikke alene risikerer du infektion i leddet ved at bruge et produkt, der ikke er godkendt til mennesker, risikerer du at miste dit lem på grund af denne infektion og muligvis endda tabe dit liv. Kun i hænderne hos en læge skal du selv forlade dig til injektioner af medicin i knæleddet. Der er for meget i fare.

Del:
Kommentarer