Kvinders kolon cancer symptomer

Kvinders kolon cancer symptomer

Koloncancer er hovedsagelig kræft i tykktarmen. Tykktarmen udgør størstedelen af ​​denne del af fordøjelsessystemet. Det vil som regel begynde som en polyp et eller andet sted i tarmens foring og vokse langsomt derfra, hvilket er et vigtigt faktum at notere. Det er på grund af denne lange vækstproces, at tyktarmskræft kan være svært at opdage, nemlig for patienten, da folk sjældent vil vise symptomer på sygdommen, indtil det er i sine senere stadier. Der er dog ting at observere som advarselsskilte.

Rektal blødning

Sandsynligvis et af de vigtigste symptomer i tyktarmskræft - i det mindste med hensyn til tidlig påvisning - er rektal blødning. Selvom dette symptom kan henføres til en række andre sundhedsrelaterede problemer, er det ret almindeligt, at en kvinde med tyktarmskræft, selv i sine tidlige stadier, oplever en vis rektal blødning. Dette vil også omfatte blod i hendes afføring, men det kan også bløde andre gange.

Ændring i tarm bevægelser

En anden almindelig indikation af tyktarmskræft er en ændring i afføring. I lighed med rektal blødning kan dette forveksles med andre forholdsvis små problemer. En kvinde, der lider af tyktarmskræft, kan blive forstoppet eller opleve episoder af diarré. Hun kan også mærke en ændring i sammenhængen i hendes faktiske afføring. Men dette symptom er anderledes end et skød med diarré. Hendes afføring ville blive tyndere end normalt. Alligevel bør den blotte tilstedeværelse af et symptom i forhold til dine afføring ikke automatisk være årsag til alarm. I sidste ende bør der lægges vægt på, hvor lang tid dette symptom påvirker dig. I tilfælde af tyktarmskræft ville det virkelig være mere end to uger i tide.

Andre fordøjelsesproblemer

Ud over rektal blødning eller en ændring i tarmbevægelser er der et par andre fordøjelsesspørgsmål, der kan manifestere, når man lider af tyktarmskræft. Nogle kvinder vil opleve problemer med kvalme eller opkastning. Andre har klaget over en vedvarende fornemmelse af at skulle "gå" for mangel på et bedre udtryk, selv efter at de lige har haft en afføring. Mange gange er der denne utålmodige oppustethed og gas, hovedsagelig på grund af en blokering, som tumoren skaber i tyktarmen. Denne samme blokering kan også afsløre sig gennem kramper, som ikke bør forveksles med smerte. Hvis du nogensinde har oplevet dårlig gas, har du uden tvivl følt kramper i forbindelse med fordøjelsen. Kramper i maven kan også dukke op under besøg på badeværelset.

Vægttab

Selvom dette kan virke som et tydeligt symptom på tyktarmskræft - som det er en indikator med næsten enhver form for kræft - er vægttab af uforklarlig karakter stadig et tegn. Dette er grundlæggende en følge af selve tumoren. Efterhånden som kræften vokser, tager det mere energi til brændstof, hvilket betyder at du vil forbrænde flere og flere kalorier. Dette selvfølgelig oversætter til vægttab, selv når du stadig spiser den samme diæt som før.

Træthed

Når en kvinde lider af tyktarmskræft, oplever hun normalt en vis mængde træthed. Dette ville være delvist forbundet med den øgede mængde kalorier, der brændtes på grund af tumoren. Men det er også forbundet med blødning, som man kunne vidne i rektal blødning eller blod i afføringen. Da blødningen fortsætter, kan en kvinde blive anæmisk på grund af dette blodtab. Et af de vigtigste symptomer på anæmi er træthed. Hun kan også begynde at blive lysere end normalt.

Ekspertindsigt

Som ved enhver form for kræft er tidlig påvisning den mest effektive behandlingsmetode. Ifølge Mayo Clinic udvikler tyktarmskræft generelt hos mennesker over 50 år. Faktisk ses 90 procent af alle tilfælde i denne aldersgruppe og derover. Når det siges, betyder det ikke, at tyktarmskræft ikke kan udvikle sig hos nogen af ​​en yngre alder. Screening anbefales, når du rammer en vis alder.

Del:
Kommentarer