Kuglepine smerte

Kuglepine smerte

Smerter i fodens eller forfodens kugle er en almindelig tilstand, især blandt aktive mennesker, der løber eller går ofte. Smertefulde forefæer kan være meget svækkende og kan forværres, hvis aktiviteten fortsættes, men korrekt behandling og brug af udstyr til korrekt støtte af fødderne kan ofte eliminere problemer.

Metatarsalgia

Metatarsalgi er en tilstand kendetegnet ved smerte i fodkuglen forårsaget af betændte hoveder af de metatarsale knogler, der forbinder tæerne i fodens kugle. Denne tilstand er normalt forårsaget af højt tryk udøvet på fodens bold på en konsekvent basis. For eksempel vil atleter, der øger deres træningsregime, sandsynligvis opleve kugle af fodsmerter. Højhælede sko og sko med smal forefeet, der fordyber foden, kan bidrage til metatarsalgi.

Sesamoiditis

Sesamoiditis er en tilstand, der er præget af betændelse og irritation af tåre sener og de små sesamoidben på bunden af ​​foden. Denne tilstand kan forårsage kugle af fodsmerter, selvom smerten sædvanligvis er lokaliseret omkring basen af ​​storåen under foden i stedet for at spredes over hele fodens bold. Sesamoiditis er en form for tendonitis, så det vigtigste, der skal gøres for at begynde behandling, er at reducere inflammation ved at stoppe aktiviteten.

Grundlæggende behandling

Den første behandling af fodsmerter skal medføre øjeblikkelig hvile til fødderne, indtil du kan gå normalt uden smerte. Kugle af fodsmerter udvikler sig ofte som reaktion på gentagen stress, især på grund af en pludselig stigning i træningsintensitet - for eksempel hvis du er en løber, der træner træning til en maraton, kan du pludselig opleve kugle af fodsmerter. Anvendelse af is i 10 til 15 minutter hvert par timer, da smerterne vedvarer, kan være nyttige for at mindske hævelsen. Anti-inflammatoriske lægemidler kan også skære ned på hævelse.

Fodtøj

Iført de rigtige sko kan gøre hele forskellen mellem smertefulde fødder og fødder, der føles helt fint. Sko med tykkere hæle og mindre pude i forfoden kan være mere tilbøjelige til at føre til smerte i fodboldene. Hvis du bærer sko, der ikke passer godt eller er slidt, kan det også medføre problemer. Har en ekspert på en løbende eller walking butik passer dig til sko eller søge råd om korrekt fodtøj fra en podiater (fodlæge).

Indsætter

Nogle gange vil skift af sko ikke være i stand til at løse kugle af fodsmerterne alene. I dette tilfælde kan tilføjelse af anden understøttelse til skoen gennem forskellige typer indsatser hjælpe med at lette problemer. Ekstra indlægssåler kan tilføje dæmpning til fødderne og reducere virkningen på forfoden, hvilket kan lindre smerter. Pude, der passer lige under fodkuglen, kan skifte slag væk fra problemområderne og kan medvirke til at reducere smerte. Hvis købte produkter ikke hjælper, kan du overveje orthotics, som er brugerdefinerede indsatser designet specielt til dine fødder.

Del:
Kommentarer