Kost til lever hæmangiom

Kost til lever hæmangiom

Et lever hæmangiom er en sammenblandet masse dårligt dannede blodkar, der forekommer i leveren. Det er typisk godartet og kan ikke engang opdages, medmindre en patient er under en procedure eller test for en anden tilstand. De fleste lever hæmangiomer kan være alene, men hvis man skal vokse stort nok til at skubbe på nærliggende organer i maven og forårsage problemer, kan behandling være nødvendig.

Symptomer og behandling

Hvis du har mistanke om, at du har et leverhemangiom, skal du kigge efter symptomer, der omfatter følelse af fulde efter at have spist kun en lille mængde mad, mangel på appetit, smerte i den øverste højre del af maven, kvalme og opkastning. Hvis disse symptomer vedvarer, skal du tale med din læge. Han kan bestille test, der afgør, om du har et leverhemangiom, hvor det er placeret, og hvordan det eventuelt kan behandles.

Kirurgi for at fjerne leveren hemangiom eller dele af leveren, der er påvirket af hemangioma kan anbefales. I andre tilfælde kan din kirurg beslutte at anvende procedurer, som vil stoppe blodstrømmen til hæmangiom. Uden blodforsyning vil hæmangiomet normalt stoppe med at vokse, og det kan krympe. Stråleterapi eller levertransplantation kan være nødvendig i sjældne tilfælde, hvor et leverhemangiom er meget stort, eller hvis der er flere hæmangiomer til stede.

Kost

Fordi leverhemangiomer antages at være forårsaget af fosterskader, og sandsynligheden for at de opstår ved graviditet og menopausal hormonbehandling, er der ingen specifik kost at følge for at forhindre eller behandle dem. En sund kost vil imidlertid hjælpe med at holde leveren i optimal form. Leveren er det største organ i kroppen, og det er ansvarligt for at omdanne mad til energi, rydde toksiner fra blodet og hjælpe med fordøjelsen. Opretholde en afbalanceret kost for at holde leveren i funktion, som den skulle.

Sørg for, at du får tilstrækkelige mængder vitaminer og mineraler ved at indtage frugt og grøntsager hver dag. En lever, der er blevet belastet eller beskadiget af et lever hæmangiom, kan muligvis ikke opbevare nok vitaminer og mineraler, så inkluder yderligere i din diæt. Begræns mængden af ​​protein og natrium du forbruger. Protein er sværere for leveren at behandle, og overskydende natrium kan forårsage væskeopbygning i bukhulen. Vedligeholde en diæt, der er lav i fedt og højt i kulhydrater. Overdreven fedt kan bære leveren, men kulhydrater er nødvendige for at give energi til kroppen. Drikk kun alkohol i moderation, da alkohol er giftig for leveren og til nerverne, og tvinger leveren til at arbejde hårdere for at fjerne den fra kroppen.

Fremme sundhed af din lever ved at tilføje specifikke fødevarer til din daglige kost. Disse omfatter hvidløg og løg, som hjælper med effektiv afgiftning; cruciferous grøntsager, som også hjælper med afgiftning og enzymproduktion; højt antioxidant frugt, artiskokker og bitter grønne salat greens.

Del:
Kommentarer