Kost efter mavesĂĄr Cauterization

Kost efter mavesĂĄr Cauterization

Mave- og spiserørproblemer kan lindres ved cauterization, en proces, hvor de berørte celler fjernes og brændes elektrisk eller kemisk for at forhindre gentagelse. Mavesår behandles ofte på samme måde. Cauterization-proceduren har normalt ikke langsigtede bivirkninger; Det kan dog være svært at forbruge bestemte typer fødevarer efter cauterization på grund af mavesmerter eller halssmerter. Mens en persons kost ikke behøver at ændre sig efter cauterization for mavesår, kan visse diætændringer hjælpe en person til at undgå smerte eller ubehag, fremme helbredelse og undgå gentagelse.

Hot eller krydret mad

Undgå varme, krydrede eller sure fødevarer har længe været tænkt at hjælpe med at kurere mavesår. Undersøgelser har imidlertid vist, at dette ikke nødvendigvis er tilfældet - forbruget af krydrede fødevarer har nok ikke lidt at gøre med dannelse eller vækst af mavesår. Sådanne fødevarer kan imidlertid forårsage andre problemer, såsom syre reflux, hvilket vil være et særligt ubehag i dagene efter mavesårkirurgi. Hvis du har svært ved at forbruge krydret eller surt mad, kan undgåelse efter kirurgi være det rigtige valg. Når du begynder at føle dig bedre, genindsætter du dem langsomt i din kost - de vil ikke beskadige din mave eller forårsage flere sår at danne.

Spiseplan

Din normale måltidskalender kan ændres drastisk efter kauterisering af mavesår. Faktisk oplever de fleste typer maveoperation måltidsændringer - patienter oplever undertiden tabet af appetit, eller føler, at de bliver fulde meget hurtigere. Spis som du føler dig godt tilpas, og spis de fødevarer, der får din til at føle sig godt tilpas, men overdriv det ikke. Din krop kan blive nødt til at tilpasse sig bestemte typer fødevarer efter ulcer cauterization, og det kan kræve en uge eller to små, sjældne måltider at komme tilbage til dine normale daglige spisevaner. Tal med din læge om, hvilken tidsplan der passer dig.

Fiber

Manglen på fiber i en kost, ud over høj forbrug af raffineret sukker, fedtstoffer og olier, menes at være relateret til dannelsen af ​​mavesår. Derfor er det vigtigt at undgå disse problemområder og øge dit indtag af fiber efter operationen. En diæt, der er høj i fiber, har også vist sig at hjælpe med at helbrede efter ulcer cauterization kirurgi, og mindsker risikoen for et tilbagefald. Selvom det er svært for dig at skære alkohol eller fedt ud af din kost, gør dig selv en stor fordel, og tilføj ekstra fiber i dine måltider eller tag et fibertilskud. Du kan blive overrasket over, hvor meget bedre du vil føle, og hvor hurtigt du begynder at føle den måde.

Del:
Kommentarer