Kontroller blodtryk uden manchet

Kontroller blodtryk uden manchet

En ud af tre voksne har højt blodtryk. At have højt blodtryk i længere perioder kan påvirke kroppens organer, herunder hjerte, nyrer og blodkar negativt. Harvard Medical Institute indikerer, at blodtryk taget på lægekontoret ikke altid kan være korrekt på grund af den spænding, som nogle mennesker føler ved blot at besøge lægen. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man tager dit eget blodtryk.

Blodtryk

En normal persons blodtryk vil konsekvent svinge i løbet af en dag. Enkle handlinger eller begivenheder i løbet af dagen kan ændre blodtrykket; Derfor er disse ændringer i blodtrykket ikke nødvendigvis forårsaget af højt blodtryk. Det er imidlertid vigtigt for enhver person at overvåge hans eller hendes blodtryk, fordi en person kan udvikle højt blodtryk og have det i årevis uden at vide det. Jo længere en person er påvirket af højt blodtryk, desto større chance er der for, at skade på resten af ​​kroppen vil forekomme.

To aflæsninger opnås ved blodtryksovervågning: systolisk og diastolisk. Systoliske aflæsninger er de, der er relateret til hjertet, der pumper blod, mens diastoliske aflæsninger er dem, der er relateret til måling mellem hjerteslag.

Det normale systoliske blodtryk er mindre end 120, og det normale diastoliske blodtryk er mindre end 80. De med præhypertension har aflæsninger på 120 til 139 for systolisk blodtryk og 80 til 89 for diastolisk blodtryk. Når hypertension er til stede, vil aflesningerne for systolisk blodtryk være 140 til 160 eller højere, og aflæsningerne til diastolisk tryk vil være 90 til 100 eller højere på en konsistent basis.

Tager blodtryk

Når du besøger en medicinsk facilitet, vil læger normalt tage blodtryksaflæsninger ved hjælp af manchet. Enkeltpersoner kan købe hjemme blodtryksmonitorer med manchet, og de kræver et stetoskop til at lytte til puls. Disse kaldes aneroidmålere, men er vanskelige at bruge til dem med nogle fysiske svækkelser, såsom døvhed.

En digital måler kræver, at personen placerer sin arm i et rør. Enheden registrerer automatisk blodtryksaflæsningen. Denne type skærm er dyrere end aneroidmåleren og kan blive negativt påvirket af bevægelsen af ​​den person, der overvåges. Mange patienter rapporterer imidlertid, at de er lykkeligere med den digitale måler, fordi enheden praktisk talt gør alt arbejdet og giver en hurtig blodtrykslæsning.

Finger eller håndled blodtryksmonitor er placeret på enten finger eller håndled, som navne antyder. Ligesom de digitale skærme er aflæsningerne hurtige, men de anses ikke altid for at være korrekte. Dette skyldes, at disse skærme er meget følsomme for bevægelse, og selv den mindste flinch fra den person, der overvåges, kan ændre læsningerne. Men for folk, der ikke ønsker at bruge manchet eller som er nedsat fysisk på en måde, der forhindrer brugen af ​​den digitale meter, er finger- eller håndledningsskærmen et levedygtigt alternativ til traditionel blodtryksovervågning.

Del:
Kommentarer