Knogler tuberkulose symptomer

Knogler tuberkulose symptomer

Tuberkulose er en sygdom forårsaget af bakterierne Mycobacterium tuberculosis. Selv om denne sygdom oftest inficerer lungesystemet (lungerne), inficerer omkring 10 til 20 procent af alle diagnosticerede tilfælde af tuberkulose knoglerne. Knogle tuberkulose kan forekomme i enhver alder og kan inficere enhver knogle i kroppen. Symptomer på knogle tuberkulose er ofte vage, hvilket gør diagnosen vanskelig.

tuberkulose

Tuberkulose er en sygdom, der har eksisteret siden tidlige egyptiske tider. Denne sygdom er en bakteriel infektion, der kan spredes gennem luften, når en inficeret person hoster eller nyser. I nogle lande er tuberkulose endemisk, hvilket betyder, at det er en altid til stede fare. I USA er sygdommen dog ikke så almindelig, men er stadig en trussel, især i større byer.

Symptomer

Det mest almindelige symptom er lokaliseret smerte, ofte i ryggen, fordi rygsøjlen er knoglen ofte ramt. Andre symptomer kan omfatte feber og vægttab. En kold abscess, som er hævelse uden betændelse, er ofte tydelig for knogle tuberkulose. Fordi nogle af disse symptomer ikke er specifikke for kun knogle tuberkulose, er diagnosen ofte vanskelig.

Dissemineret ben tuberkulose

Dissemineret knogle tuberkulose, også kendt som multifokal knogle tuberkulose, er meget sjælden og tegner sig for mindre end fem procent af alle tilfælde af knogle tuberkulose. Infektionen af ​​mere end en knogle er mest almindelig hos patienter, der er immunforsvaret (deres immunsystem er kompromitteret på grund af en anden sygdom eller en medicinsk tilstand). Symptomerne på multifokal knogle tuberkulose er de samme, bortset fra at smerten kan være til stede på flere områder.

Diagnose

Radiografier som røntgenbilleder og knoglescanning viser ikke nogen specifikke egenskaber, som definitivt differentierer sygdommen som knogletubberkulose. Nogle almindelige radiografiske fund, der tyder på knogle tuberkulose, er blødt vævsvulm, indsnævring af ledeplads, cyster i knoglen og tab af diskhøjde i rygsøjlen. Når knogle tuberkulose er mistanke baseret på symptomer og scanningsresultater, kan en biopsi af den pågældende knogle tilvejebringe en differentiel diagnose.

Behandling

Alle typer af tuberkulose behandles med antituberkuløse lægemidler. Tre lægemidler gives i kombination for at bekæmpe denne sygdom, herunder isoniazid, rifampin og ethambutol. Da tuberkulosebakterierne kan blive stofresistente, giver Centers for Disease Control anbefalinger til USA om den nøjagtige kombination, dosering og behandlingstid, der er baseret på de nuværende tendenser.

Del:
Kommentarer