Klæbrig Urin & Diabetes

Klæbrig Urin & Diabetes

En overflod af glukose er den almindelige forbindelse mellem diabetes og glykosuri eller klæbrig urin. Problemet stammer fra nyrerne og kan være tegn på større problemer.

glukosuri

Glykosuri opstår, når glukose fjernes fra kroppen gennem urinen i stedet for at blive brændt af kroppen for energi eller opbevares. Problemet vedvarer selvom blodglukoseniveauerne er normale eller endda lave.

Diabetes

Diabetes er et underskud i insulin, der styrer kroppens glukoseniveau. Uden tilstrækkelig insulin stiger glukoseniveauerne og udnyttes ikke korrekt af kroppen.

Forbindelsen

Hos diabetikere kan nyrerne ikke ordentligt absorbere den ukontrollerede glucose; så det forlader kroppen i urinen. Denne urin er karakteristisk klæbrig og ledsaget af skum.

Andre årsager til klæbrig urin

Nephroner i nyren, der ikke fungerer korrekt, forårsager også klæbrig urin. Nefroner er en nyrens filterenheder, der ligger dybt inden for og uden for nyrerne. Hver nefron består af et blodkar og et rør, der samler urin.

Overvejelser

Klæbrig urin er ikke det eneste symptom på diabetes; dets tilstedeværelse kan indikere en funktionsnedsættelse af nyre, hvilket også er en alvorlig tilstand. Klæbrig urin kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Del:
Kommentarer