Kickboxing Skader

Kickboxing Skader

Kickboxing er en fantastisk måde at holde sig i form, uanset om du konkurrerer i ringen eller bare tager klasser til sjov på din helseklub. Men med kickboxing popularitet på en all-time high bliver kickboxing skader også blevet mere almindelige. Hold øje med disse potentielle skader, og prøv altid at forhindre kickboxing skader, før de opstår.

Blå mærker

Bruises er den mest almindelige kickboxing skade. At sparke eller slå en tung pose, blokere et spark eller tage et slag kan alle bryde blodkarrene og resultere i smertefulde blå mærker. Blusninger vil generelt helbrede om et par dage, og du kan tage en over-the-counter smertestillende medicin som ibuprofen for at reducere smerte og betændelse.

Hvis du blår meget let eller synes at få blå mærker oftere end andre mennesker, bør du se en læge, da dette kan være en indikation af anæmi eller en anden underliggende tilstand.

Knæ

De eksplosive, kraftfulde spark, der findes i alle stilarter af kickboxing, kan lægge enorm belastning på dine knæ. Gentagende roterende knæ og støtte din vægt på et ben sætter knæene i fare for skade.

Vær opmærksom på dine led. Langvarig eller skarp smerte i dine knæ kan være tegn på anstrengte eller revne sener, der skal evalueres af en læge.

Ankel

Ankelstammer og forstuvninger er en almindelig kickboxingskade. Kickboxers sætter ofte deres vægt på ét ben for at levere et spark, og rotation under dette tryk kan forårsage ledskader. Is dine ankler efter din træning for at hjælpe med at reducere betændelse, og træk ikke igen, indtil dine ankler føler sig stærke og uden smerte.

Tilbage

Kickboxing kan forårsage rygskader i selv de stærkeste deltagere. Den dynamiske vridning, der er forbundet med kicking og stansning, kan nedbringe muskler og belastning sener over tid, hvilket resulterer i overforbrugsskader. Derudover kan konditionsøvelser som crunches lægge ekstra stress på ryggen.

Mild rygsmerter vil normalt gå væk, hvis du giver din krop passende tid til at genvinde mellem træning. Men hvis du oplever alvorlig smerte eller smerte, som varer mere end en uge, skal du søge lægehjælp.

Hjernerystelse

Hvis du kun kickboxer som en aerob træning, kan du ikke engang komme i kontakt med en anden person, så dine chancer for hovedskader er slanke. Men i amatør- og professionel konkurrence er strejker til hovedet en integreret del af sporten, og hjernerystelse er en reel mulighed.

Hvis du oplever forvirring, hukommelsestab eller kvalme efter et slag i hovedet, skal du søge lægehjælp. Hvis en læge bestemmer, at du har lidt hjernerystelse, skal du undgå at konkurrere i mindst et par uger eller så længe din læge anbefaler. Din risiko for hjernerystelse stiger efter en hjernerystelse, så du bliver nødt til at være særlig forsigtig fremad.

Del:
Kommentarer