Karakteristik af Anaerob Øvelse

Karakteristik af Anaerob Øvelse

Anaerob øvelse involverer korte udbrud af intens aktivitet som sprint, hoppe eller løfte tunge vægte. Anaerob motion bruger dit lagrede glykogen til at producere energi i modsætning til det ilt, der bruges til at producere energi under aerob træning. Anaerob øvelse giver mange fordele såsom hurtigere træning; øget kalorieindhold og fedtforbrænding; og øget styrke, hastighed og udholdenhed. Anaerob motion bør betragtes som en komponent i et komplet træningsprogram, der skifter mellem aerob træning og anaerob motion.

Definition

Anaerob træning kommer fra enhver kort udbrud af intens fysisk aktivitet, der bruger glykogen til at producere energi i stedet for ilt. Ved at bruge glykogenbutikkerne i dine muskler forårsager mere frigivelse af mælkesyre end aerob træning, hvilket gør dine muskler mere onde. Typiske anaerobe aktiviteter omfatter sprint, vægtløftning, calisthenics og isometriske øvelser. Anaerob øvelse producerer vedvarende kalorieforbrænding efter træning som din krop arbejder for at fjerne mælkesyre opbygge og reparere beskadiget muskelvæv, hvilket øger dit stofskifte.

Anaerobt energisystem

At forstå, hvordan din krop producerer energi, når du træner, hjælper dig med at forstå, hvordan du justerer din træning for at undgå overdreven udmattelse. Anaerob motion bygger først på energi produceret af ATP, adenosintrifosfat, som dine muskler opbevarer og fungerer uden ilt for at producere cirka 12 sekunders maksimal energi. Dernæst er din krop afhængig af glukose, der cirkulerer i dit blod eller opbevares i dine muskler som glykogen for at producere yderligere 30 sekunder moderat energi. Når du har opbrugt din ATP og glykogen, skifter din krop til aerob energi, der er afhængig af ilt for at producere en lang periode med lav-energiproduktion.

Fordele

Anaerob motion giver mange fordele, at aerob træning ikke kan matche. Mens du tilbyder den samme stigning i udholdenhed og udholdenhed, kan anaerob øvelse også øge din hastighed og styrke. Mens aerob træning kan forbrænde fedt og kalorier, kan det også brænde muskler væk under lange kardio sessioner. Anaerob træning brænder imidlertid mere overordnede kalorier og fedt, samtidig med at det hjælper med at opretholde og opbygge muskler. Anaerob motion fortsætter også med at forbrænde fedt og kalorier efter din træning for at fjerne mælkesyre, genopbygge ATP og glykogen og genopbygge muskler.

Overvejelser

Altid konsultere din læge, før du begynder enhver form for træningsprogram, herunder en anaerob øvelsesrutine. Anaerob motion kræver korte udbrud af intens aktivitet, så det er vigtigt at varme op først, hvilket hjælper dig med at undgå skader. Spis kulhydrater og protein for at brændstofere dine træningstimer, og derefter fylde dine glykogenbutikker bagefter for at hjælpe genopretningen og forhindre langvarig træthed.

Del:
Kommentarer