Kan steroider forårsage højt blodtryk?

Kan steroider forårsage højt blodtryk?

Mens mange tænker på udtrykket "steroider" som noget, der plejer at pumpe bodybuilders op, er sandheden, at en stor del af den amerikanske befolkning tager en form for steroid i et forsøg på at reducere inflammation. Ligesom alle lægemidler er disse steroidformer ikke uden deres bivirkninger, såsom hypertension (også kendt som forhøjet blodtryk).

Hvordan virker steroider?

I forbindelse med denne artikel vil en type steroider kendt som glucocorticoider blive behandlet. Disse hormoner fremstilles af menneskekroppen og forbedrer metaboliske og regulatoriske funktioner, hvilket gør dem til en vigtig del af kroppens processer. Hvis de tages i overskud, kan disse steroider hæve blodtrykket og hæmme knogledannelsen. En undersøgelse udført på Washington University School of Medicine i St. Louis, Missouri, viste, at når kroppen producerer overskydende mængder glucocortoider, fedme og dermed diabetes og hypertension resulterer. Denne undersøgelse har fået lægerne til at udvise særlig forsigtighed ved at ordinere glucorticoider.

Hvad er steroider brugt til at behandle?

På grund af deres antiinflammatoriske egenskaber er steroider mest nyttige til behandling af inflammatoriske og autoimmune sygdomme, såsom Crohns sygdom, ulcerativ colitis, reumatoid arthritis, Addison's sygdom og kronisk obstruktiv lungesygdom (COPD).

Hvad er nogle almindelige former for steroider?

Syntetisk fremstillede glucocorticoider omfatter former for prednison, methylprednisolon, beclomethason, cortison og hydrocortison. Disse medikamenter kan leveres i piller, skud, aktuelt eller drop formularer.

Kortvarige steroidvirkninger

Forskere undersøger stadig forbindelsen mellem steroider og hypertension, selv om der er stærke tegn på, at de, der tager steroider, har en øget risiko for hjertesygdom. Generelt, når et steroid tages over en kort periode eller i små doser, er virkningerne på blodtrykket minimal.

Langvarige steroidvirkninger

Hvis steroider ordineres over en længere periode eller er i høje doser, kan højt blodtryk træde i kraft. De bedste foranstaltninger til at minimere disse virkninger er dem, der er forbundet med at leve en sund livsstil: afstå fra at ryge; Spis en afbalanceret kost fyldt med fuldkorn, frugt og grøntsager og motion regelmæssigt (i afventning af en læges godkendelse). Disse livsstilstrin kan bidrage til at modvirke steroidets virkninger og kan medvirke til at reducere behovet for steroider.

Del:
Kommentarer