Kan Sinus Pressure forĂĄrsage en Panic Attack?

Kan Sinus Pressure forĂĄrsage en Panic Attack?

Et typisk panikanfald kan ske når som helst uden advarsel. De psykologiske symptomer omfatter intense følelser af angst eller frygt, kombineret med fysiske symptomer, der ligner medicinske nødsituationer, såsom et hjerteanfald.

Sinus tryk skyldes et problem forbundet med sinuskaviteten, såsom en blokering, infektion og / eller betændelse. Denne situation forårsager en række fysiske symptomer svarende til angst, der muligvis udløser et panikanfald.

Funktioner

Et panikanfald har ekstrem psykologisk lidelse, der er karakteriseret ved følelser af forhindring. Ofte føler personen sig, at han er ved at dø eller gå sindssyg. I de fleste tilfælde føles individet generelt ude af kontrol.

Fysiske symptomer i forbindelse med denne psykiske lidelse er svimmelhed, sved, skælv, åndenød, følelse af kvælning, smerter i brystet, hurtig og voldsom slag i hjertet og forskellige maveforstyrrelser.

Sinus tryk opstår på grund af en blokeret sinus hulrum, hvilket resulterer i problematisk vejrtrækning, hvilket forårsager den enkelte at opleve åndenød og svimmelhed. Da de fysiske og psykologiske årsager til en panikforstyrrelse virker sammen, kan en person sammenkoble bihuletrykssymptomer til et forhindrende panikanfald, hvorved begivenheden utilsigtet udløses. Med andre ord kan individet udløse angrebet ved at reagere på de fysiske symptomer forbundet med sinus tryk.

Overvejelser

Da bindepine skyldes et blokeret eller betændt næsehulrum, indgår individer normalt i mund og / eller brystpusten. Dette kan resultere i individuel hyperventilering, en situation præget af opbygning af for stort ilt, i forhold til nedsat kuldioxid i blodbanen.

Under hyperventilation oplever en person normalt en stigning i angst, hvilket kan udløse et panikanfald. Desuden kan en person på grund af opblussen af ​​ilt føle svimmel, woozy og / eller lightheaded, almindelige symptomer forbundet med panikanfald. Personen kan fejlagtigt forbinde disse symptomer med et forhindrende angreb, hvilket øger angst.

Medicinske eksperter anbefaler personer, der er tilbøjelige til at få panikanfald og / eller sinus tryk til at udøve dyb vejrtrækningsteknikker.

effekter

Ifølge American Psychological Association varer et panikanfald og korrelerede symptomer normalt ca. 30 minutter. Imidlertid oplever nogle personer en følelse af følelsesmæssig og fysisk lidelse, der kun varer 15 sekunder, mens andre angreb kan indebære en cyklisk serie af episoder eller wavelike mønstre, som kan strække sig i et par timer.

Behandling

En person kan lindre sinus tryk med over-the-counter nasal spray og dråber, eller orale produkter, der omfatter en antihistamin og / eller en nasal decongestant. Desuden kan smertestillende medicin hjælpe med at lindre sinus tryk. Imidlertid rådes medicinsk behandling for sinus infektion samt kronisk overbelastning.

Panikforstyrrelser kan behandles med terapeutiske teknikker såsom kognitiv adfærdsterapi, såvel som farmaceutisk indgriben. Alternative teknikker omfatter urteformler såsom St. John's wort og gingko biloba. Konfliktbeviser tyder på stigende B-vitaminer, især folsyre, vitamin B6, vitamin B12 og omega-3 fedtsyrer.

En person kan lindre stress, den vigtigste bidragyder til panikanfald, gennem en ordentlig kost, motion og afslapningsteknikker som meditation og dyb vejrtrækning fra maven.

Historie

Forskellige undersøgelser anslår at 3 millioner til 6 millioner mennesker i USA oplever panikforstyrrelse. På grund af dette er panikforstyrrelse et stort sundhedsproblem og en af ​​de mest almindelige psykiske lidelser.

Del:
Kommentarer