Kan perifer neuropati forĂĄrsage plantarfasciitis symptomer?

Kan perifer neuropati forĂĄrsage plantarfasciitis symptomer?

Hvad er perifer neuropati?

Den neurologiske lidelse, der forekommer på kroppens ekstremiteter, er perifer neuropati. Det kommer fra nerveskader på enten nerverne ved synet eller signalmekanismen fra de fjerne dele af centralnervesystemet. Smerten fra perifer neuropati varierer, og symptomer omfatter prikking, følelsesløshed, kløe, brænding, svaghed, stramning, lavere blodtryk, forstoppelse eller tab af kontrol og spasmer i musklerne.

Plantar Fasciitis

Andre navne til plantar fasciitis er "hundens hæl" eller "Flip Flop disease". Det er en betændelse i foden fra slid på plantar fascia eller aponeurose, der understøtter fodens bue. Det forårsager en stor smerte på bunden af ​​hælen, hvilket normalt er værre første ting i dag. Nogle gange forårsager en stigning i aktiviteten tilstanden. Andre gange kommer det, når folk vokser pludselig, bærer ekstra vægt eller skal stå i længere perioder.

Plantar Fasciitis Symptomer

Du vil bemærke smerter fra plantar fasciitis opstår, når du står i lang tid. Det er ofte værre, når du begynder at udøve, men jo mere du fortsætter, begynder det langsomt at blive bedre, kun for at vende tilbage, når du er færdig. Du kan starte dagen med mere smerte og stivhed og tror du har problemet erobret, fordi det ser ud til at blive bedre, men så øger smerten relativt hurtigt. Den bedste test er, om du har øget smerte, når du står på tæerne eller klatre op ad trappen.

Symptomer pĂĄ perifer neuropati

Fordi der er over 100 forskellige typer perifert neuropati, varierer symptomerne alle. Der er nedsat funktion i nerverne, som påvirker følsomhed, brug og bevægelse af fødderne. Ændringer eller skader i disse nerver frembringer nogle af de samme smertefulde symptomer, som plantar fasciitis gør. Symptomerne omfatter følelsesløshed, prikkende, dybe stivninger, stød eller dysestesier, en ubehagelig fornemmelse forårsaget af en stimuli, når du rører ved det.

Sammenligning

Perifer neuropati bliver generelt værre om natten og kan være ret smertefuldt. Plantar fasciitis gør ondt ved stående, men hvile kan lindre symptomerne. Mønsteret af smerte fra at stå på tuppet kan ikke forekomme i perifer neuropati, som det gør med plantar fasciitis. Nogle af symptomerne ved smerte ved brug opstår med begge, fordi perifer neuropati kan forårsage en række usædvanlige symptomer. Patienten skal spore typen af ​​smerte, timing og forekomst af symptomerne. Dette giver lægen en bedre mulighed for at vurdere årsagen.

Del:
Kommentarer