Kan lopper leve i menneskehår?

Kan lopper leve i menneskehår?

Der er mere end 2.000 arter af lopper. Kun en art lever på menneskers blod (Pulex irritans), og det kan bestemt leve i menneskehår. Mange andre loppetyper kan hitch en tur i menneskehår for at komme til en art af varmblodig væsen med blod, det foretrækker at spise. For eksempel kan du og dit hår være en bus til at transportere hundelopper fra en hund til en anden. Menneskelige lopper smitter også andre dyrearter, der bor omkring mennesker.

Historien om den menneskelige loppe

Lopper har eksisteret i mindst 55 millioner år, og de er blevet fundet fast inde i gamle amber. Det antages, at lopper plejede at eksistere på træsap og forfaldne planter, og derefter flyttet til specialisering i blodet af bestemte former for varmblodede væsner, såsom fugle, hunde, katte eller mennesker. De ældste loppetyper (sneflåen) har stadig vinger, men de fleste gav vinger til fordel for et utroligt kraftigt hop.

Misforståelser: Menneskelige lopper

Den menneskelige loppe er ikke for diskriminerende i hvilken slags blod det spiser. Sammen med mennesker, kan de også feast på hunde, katte, aber, fugle, gnavere, rotter og flagermus. Lopper, der udviklede sig til at leve på andre arter (som hunde lopper eller katte lopper) vil stadig tage en bid ud af dig.

Identifikation af menneskelige lopper

Menneskelige lopper ser meget ligesom andre slags lopper. Den eneste forskel er i antallet af mundhud, de har, som er meget f√• i forhold til andre arter. Voksne lopper er ca. 1 til 4 mm lange med en t√•reformet krop, ekstremt lange bagben og en meget m√łrk brun eller sort farve. Loppebid p√• mennesker har tendens til ikke at v√¶re p√• hovedet, men p√• arme eller ben.

Behandling for menneskelige lopper

Det er n√¶sten umuligt at forhindre lopper, men det er muligt at slippe af med lopper. Du skal arbejde med din l√¶ge for ikke blot at fjerne lopper fra dig selv, men ogs√• fra dit hjem. Du m√• muligvis behandle et par gange for en angreb, fordi loppe√¶g er normalt uigennemtr√¶ngelige for insekticider og kan ikke dr√¶bes, f√łr de lukkes.

Advarsel: Loppevarer

Brug ikke loppe medicin beregnet til hunde, katte, fugle eller gnavere på dig selv. De kan få dig syg eller i det mindste bare ikke arbejde.

Virkninger af Human Flea Bites

Humane loppebid er tilb√łjelige til at v√¶re to eller tre lige i tr√¶k i stedet for kun en bid af andre arter. De laver en r√łd klump, der kl√łr intenst. Nogle gange danner en r√łd halo rundt om klumpen. Nogle mennesker er meget allergiske over for loppe spyt. Humane lopper har ogs√• v√¶ret kendt for at overf√łre sygdomme.

Del:
Kommentarer