Kan kold luft forĂĄrsage muskelakker?

Kan kold luft forĂĄrsage muskelakker?

Kold luft og muskelakker

Muskelsmerter er et hyppigt problem for mange mennesker. Uanset om du er en atlet, en hyppig træner eller bare en person, der forsøger at forbedre din grundlæggende fitness, kan muskelsmerter og kramper dramatisk påvirke din træning og dit daglige liv. Mange forskellige vejrændringer kan udløse eller forværre muskelsmerter som ændringer i vind, barometrisk tryk, fugtighed og nedbør. En anden hyppig bidragyder til muskelsmerter er temperatur. Koldere vejr kan forværre eller forårsage indtræden af ​​muskel- og ledsmerter på flere måder.

Hvordan Kold luft pĂĄvirker muskler og led

De koldere måneder fører generelt til dem med lavere barometrisk lufttryk. Gas udvides, når den opvarmes og kontrakteres, når den afkøles, så den nedre lufttemperatur får luften til at klemme og resultere i lavere tryk. Det lavere lufttryk kan medføre, at blødt væv omkring dine ledd udvider sig som reaktion, og det krænker leddene, hvilket kan forårsage smerter, der udstråler i musklerne. Musklerne rammer også koldt vejr og er mere tilbøjelige til kramper og spasmer, som genererer smerte. Derfor er opvarmning og strækning så vigtig, når man træner i lavere temperaturer.

Hvordan kul luft pĂĄvirker eksisterende betingelser

Fibromyalgi patienter og arthritis patienter er ofte mere modtagelige for kolde vejrvirkninger, fordi deres led og muskler allerede oplever smerte, så ændringerne i temperatur og vejr forværre de forhold og problemer, de allerede har. Da leddgiktslidere allerede har hævede ledd, når blødt væv udvider rundt om leddene, forårsager det mere pres og smerte end hos nogen med sunde led og muskler.

Hvordan kul luft kan indirekte pĂĄvirke muskler og led

Selv om det er en myte at kold luft forårsager forkølelse og influenza, er der nogle indirekte måder at kold luft kan gøre dig mere tilbøjelige til at indgå en feber og de muskelsmerter, der går med det. Kold luft kan få dine mucas til at tykke i næsen og forårsage, at huden i næsen tørrer. Da det bliver tørre, er det mindre effektivt at filtrere ud vira, og det gør dig mere modtagelig for sygdom. Når du bliver syg, øger din krop sin indre temperatur for at skabe betændelse i et forsøg på at skylle viruset ud af din krop, og den betændelse, der er en del af din immunrespons, resulterer ofte i muskelsmerter og smerter. Mennesker er også generelt mindre aktive i koldere vejr og tilbringer mere tid indendørs i forældet luft, der kan have virusser i det, hvilket bidrager til større forekomster af sygdom, feber og resulterer i muskelsmerter.

Forebyggelse

For at forhindre muskelsmerter i koldere vejr, skal du altid strække og have en opvarmningssession for at få din krop løs og klar, før du gør noget anstrengende i den kolde luft. Hold dig varm ved at bære lag af tøj for at forhindre musklerne i at kollidere i kulden og udøve gode generelle sundhedsvaner for at forhindre dig i at blive syg.

Del:
Kommentarer