Kan jeg kano eller kajak opstrøms?

Kan jeg kano eller kajak opstrøms?

Paddling opstrøms giver en effektiv træning til din kerne og overkrop, mens du eliminerer besværet med at shuttle et køretøj nedstrøms. Når du planlægger en kajak eller kanotur med et opstrøms segment, skal du gå imod strømmen i starten af ​​turen og afslutte med at flyde tilbage til dit startpunkt. Hvis du begynder med at drive nedstrøms, kan du ende med en opslidende opstrøms padle når du er træt og finder dig længere nedstrøms, end du planlagde. Mens du lærer at padle opstrøms, skal du vælge en langsom flod, der løber omkring 2 miles i timen, for at finpudse dine færdigheder, før du tager fat på hurtigere vand.

Kontroller hastigheden

Før du slynger din kraft mod floden, er det en god idé at samle nogle fakta om den strækning, du vil padle. Kontroller flodmåleren nærmest hvor du vil padle for at bestemme, hvilken hastighed floden fløder. Mens din padlehastighed afhænger af din styrke, udholdenhed og størrelse på dit håndværk, padler de fleste på højst 5 eller 6 mph. Det er ikke at sige, at du ikke vil gøre det opstrøms, hvis floden strømmer hurtigere end du kan padle. Du skal bare være klog over det.

Læs floden

Hvis flodmåleren siger vandstrømmen er 5 km / t, finder du vandområder i floden, der bevæger sig meget langsommere end dette. Hold dig langs kysten, især på indersiden af ​​svingene for at finde den langsommeste strøm. Lad ikke padle under lavt hængende træer eller i nærheden af ​​pileups af børste, hvor strømmen kunne fælde dig. Brede strækninger af floden bevæger sig langsommere end smalle strækninger, hvor indsnævring af kanalen skaber højere tryk, som vandet klemmer gennem det stramme rum. Se på overfladen af ​​vandet. Hvis vandet danner en "V" form, der peger nedstrøms, er det en indikation af en dyb kanal med hurtigt vand i midten og langsommere vand langs bredderne. Hvis overfladevandet strømmer som en "V", der peger opstrøms, angiver det en sten eller en anden hindring under vandets overflade, der tvinger vandet til at strømme rundt om det. Bliv klar.

Padle ind i strømmen

For at gøre fremstrøms fremskridt, vælg det langsomeste område af strøm, og paddle direkte ind i det. Dette holder den mindste overflade af din kano eller kajak mod vandets strømning og giver den mindste modstand. Se efter "Vs", der peger opstrøms, så du kan vide, at vandet støtter op mod en sten. Den efterslæbte nuværende er kendt som en eddy, og giver et sted, du kan trække ind for en hvile. Du kan også finde eddier langs kysten bag store sten.

Kano mod kajak

Mens du arbejder med flodens strømme, er det stort set det samme, uanset om du padler en kano eller en kajak, er der forskelle mellem de to. En kajak padle er tungere og længere end en kano padle, som kan oversætte til et uheld clubbing klipper eller trægrene, når du padler tæt på kysten. I en kano kan du medbringe en stang til at skubbe dig selv gennem lavvandede. Kajakker har fordelen af ​​at blive let drejet ved hjælp af din krop og padle, hvis du finder den nuværende broadsiding dig. Kanoer kan være besværlige og bliver nemt oversvømmet, når de drejes sidelæns til strømmen.

Del:
Kommentarer