Kan jeg bruge mit vækstlys til lysterapi?

Kan jeg bruge mit vækstlys til lysterapi?

Lysbehandling er en af ​​de førende behandlinger for Sæsonbetinget Affektiv Sygdomme (SAD). Læger foreskriver undertiden også lette terapi til behandling af søvnforstyrrelser, opmærksomhedsunderskudssygdomme, kredsløbsrytmeforstyrrelser og andre tilstande. Den rigtige intensitet og kvalitet af lys er den vigtigste kvalitet at overveje til lysbehandling. Vokselys, der er beregnet til dyrkning af planter indendørs, kan faktisk være skadelige til brug til lysterapi.

Hvad er lysterapi?

For at overveje, om vækstlys er egnet til lysterapi, er det vigtigt at forstå præcis, hvad lysterapi er. Patienterne sidder på en bestemt afstand fra en kasse indeholdende fluorescerende pærer i en bestemt periode på et bestemt tidspunkt hver dag. Lyset er tændt og placeret lidt over øjenhøjde for at efterligne sollysets retning. Patienten skal have sine øjne åbne; Lysterapi virker ikke under søvn eller med lukkede øjne. Patienterne er fri til at arbejde, læse eller spise et måltid, så længe de ikke bevæger sig væk fra lysboksen. De skal stå over for lysboksen, men ikke se direkte ind i lyskilderne. Tiden varierer for hver enkelt person, men 30 minutter om dagen er et fælles udgangspunkt, ifølge Center for Environmental Therapeutics.

MĂĄle Lys

Intensiteten af ​​en lys terapi boks er givet i lux. Lux er en international måleenhed af lys, der falder på et objekt på en bestemt afstand. Den anbefalede intensitet til lette terapi kasser er 10.000 lux. Det er ligegyldigt, hvilken type lys der anvendes, såsom fuldspektret eller glødelampe, så længe intensiteten er tilstrækkelig, siger Dr. Raymond W. Lam, direktør for humørsygdomssenteret ved University of British Columbia Hospital.

Er en Grow Light nok?

Det er derfor muligt at vælge et vækstlys til lysterapi. Men vokse lys måles og sælges i henhold til deres wattage. Derfor ville det være nødvendigt at konvertere fra watt til lux for at finde et vækstlys med tilstrækkelig intensitet til lysterapi. Problemet er, at wattage er et mål for magt, der kommer fra lyset, og lux er et mål for lys, der falder på et objekt på afstand fra lyset. Der er måder at konvertere tallene matematisk til, men de to målinger måler faktisk helt forskellige ting. Derudover vokser lys, der er stærke nok til lysterapi, sædvanligvis så varmt, at de sidder tæt nok til dem ville forårsage forbrændinger på huden.

Det største problem med at finde et passende vækstlys til lysterapi er, at de er udviklet til dyrkning af planter, ikke til lysterapi. Lys, der ikke er specielt designet til lysterapi, kan skade øjnene og huden, fordi de ikke filtrerer ud skadelige ultraviolette stråler (UV-stråler), ifølge Center for Miljøterapeutik. Desuden bør lysbokse til lysterapi vurderes til 10.000 lux, have et UV-filter og afgive hvidt lys i modsætning til farvet lys.

I sidste ende er det mere sikkert og mere effektivt at bruge en lysboks, der er specielt designet til lysterapi, end at forsøge at erstatte et vækstlys.

Del:
Kommentarer