Kan iste forĂĄrsage gigt?

Kan iste forĂĄrsage gigt?

Mens gigt, en smertefuld form for gigt, der forårsager betændelse og hævelse i leddene, har ingen forbindelse til, hvad du spiser eller drikker, kost er en vigtig del af forvaltningsplanen. Uronsyre, et biprodukt af visse fødevarer, forværre gigt. Te har ingen indvirkning på urinsyre niveauer og bør ikke forårsage gigt eller et gigtangreb. Tal med din læge om, hvordan du styrer din gigt, eller hvis du har bekymringer over, hvordan din kost påvirker gigt-symptomer.

Om urinsyre

Uronsyre er et kemikalie fremstillet af din krop, efter at det bryder ned puriner, som forekommer i en række forskellige fødevarer og drikkevarer. Uronsyre opløses normalt i blodet og elimineres i urinen. Folk med gigt eliminerer dog ikke urinsyre, og det opbygger sig i blodet, sætter sig i leddene og danner krystaller, hvilket fører til smertefuld hævelse af leddene. Mens receptpligtige medicin ofte er et redskab til at hjælpe med at styre gigt, er det også en anbefaling at reducere dit indtag af puriner.

Iced Tea og Uronsyre

Iced tea er ikke en af ​​de drikkevarer, der skaber urinsyre. En undersøgelse fra 2007, der blev offentliggjort i gigtpleje og forskning, undersøgte virkningerne af te og kaffe på urinsyre niveauer i en stor stikprøve af mænd og kvinder fra den tredje National Health and Nutrition Examination Survey. Forskerne fandt, at te havde ingen indvirkning på urinsyre niveauer. Mens mere forskning kan være nødvendig for at fastslå, at te - herunder iste - har ingen indflydelse på gigt, på baggrund af resultaterne af denne undersøgelse, synes ikke at drikke et glas istebi at øge urinsyreindholdet og burde ikke bringe på en gigt angreb.

Kost til gigt

At begrænse dit indtag af fødevarer højt i puriner er vigtigt for at styre din gigt og forebygge et angreb. High-purine fødevarer og drikkevarer, som du har brug for at begrænse eller eliminere hårdt fra din kost, omfatter organkød såsom lever og nyrer, ansjos, makrel, rejer og øl. Animalske proteiner, såsom kød og fjerkræ, er også en kilde til puriner, og du bør reducere dit indtag til 3 ounces per måltid.

I stedet skal du fylde din kost med frugt, grøntsager og sunde kulhydrater, såsom fuldkorn, for at reducere urinsyre niveauer.

Te til hjælp gigt

Når du har gigt, drik masser af væsker - 8 kopper til 12 kopper om dagen - for at hjælpe din krop med at fjerne urinsyren i dit blod. En stigning i væskeindtag hjælper også med at forhindre dannelse af nyresten. Iced tea kan tjene som en kilde til væske i din kost for gigt. For at holde kalorierne under kontrol skal du drikke usødet iste og bruge en citronpress for at tilføje smag. Hvis du er bekymret for koffein, drik koffeinfri te.

Del:
Kommentarer