Kan en pinched nerve forĂĄrsage svimmelhed?

Kan en pinched nerve forĂĄrsage svimmelhed?

Dysfunktion af nerver

Knækkede nerver forekommer ved ryggen, og forårsager følelsesløshed i benene. De kan også forekomme i nakken, hvilket forårsager svimmelhed (eller tab af balance). Svimmelhed opstår, fordi de knuste nerver i bunden af ​​halsen er forbundet direkte til hjernen. Denne kompression af nerven forhindrer signaler fra at nå hjernen, herunder en følelse af balance, der betegnes som et tab af ligevægt. Ofte er smerte forbundet med en knækket nerve.

Pinched nerver forekommer i primært et eller andet sted langs ryggen og manifesterer sig sædvanligvis i nederste del af ryggen eller bunden af ​​nakken. Smerter i nakken spreder sig almindeligvis gennem arme, hvis en nerve er klæbet i bunden af ​​nakken.

Almindelige symptomer pĂĄ nervesygdomme

Rådfør dig med en læge, hvis du har langvarig svimmelhed eller hyppige episoder af ubalance. Hvis din svimmelhed ledsages af følelser af følelsesløshed i hænderne, prikkende fingre eller tab af styrke i en af ​​dine arme, så har du muligvis et tilfælde af thoracic outlet syndrom. Dette syndrom opstår som følge af nerver og blodkar komprimeres på grund af manglende passage mellem nakke og armhule.

Muskler og knogler, der omgiver thoraxudløbet, bliver forstørrede. Denne udvidelse af muskel eller bevægelse af kropsvæv vil ofte resultere i skulder og arm smerte. Lejlighedsvis er der en blokering for blodcirkulationen. Fedme, forstørrelse af muskler (forårsaget af kropsbygning eller løft af tunge genstande) eller en ekstra nakkerib ved fødselsdefekt kan føre til thoracisk udløbssyndrom. For at undgå irritation af dine symptomer, afbryde vægtløftning eller bodybuilding øvelser. Benyt kun lys motion, hvis du har brug for at tabe sig. Undgå at løfte noget over dit hoved. Placer ikke dine arme over eller bag dit hoved mens du sover. Hold dine arme nede på dine sider mens du hviler på ryggen eller siden. Sov ikke på din mave.

Behandlinger

I tilfælde af thoracic outlet syndrom åbner kirurger thoraxudløbet, fjerner væv, der forårsager trykket på nerverne, og tillader tid for nerverne at helbrede naturligt. Cubital tunnel syndrom er, når nerverne er klæbte langs albuen, hvilket fører til følelsesløshed eller smerte i underarmen, ringfingeren og lillefingeren. Cubital tunnel kan behandles ved at have patienten bære en bøjle over armen og forhindre albuen i at bevæge sig (hvilket begrænser belastningen på nerverne og reducerer træk af ulnarnerven). Karpaltunnelsyndrom (smerte og følelsesløshed i håndledene) kan behandles ved at bære en støbning, der forhindrer håndledsbevægelsen. Kirurgi bliver nødvendig, når en patient taber tarm / blærekontrol, eller hvis musklerne er ekstraordinært svage eller ikke fungerer. En knust nerve i nakken, som er den primære årsag til svimmelhed, kan lindres af pres ved kirurgisk at fjerne noget af knoglen, der forårsager nervekompressionen.

Del:
Kommentarer