Kan du være gravid med lave HCG niveauer?

Kan du være gravid med lave HCG niveauer?

HCG hormon niveauer bruges til at bestemme om en kvinde er gravid eller ej. I nogle tilfælde kan hCG-niveauet være lavt, hvilket gør dig i tvivl om du virkelig er gravid.

Tidsramme

HCG kan detekteres så tidligt som 12 dage efter befrugtningen, men hvis implantationen finder sted sent, kan niveauerne være for lave til at detektere indtil senere i graviditeten.

Overvejelser

Den amerikanske graviditetsforening identificerer en række normale hCG niveauer under graviditeten (se Ressourcer nedenfor). Over 5 mIU indikerer graviditet, men hvis du er nyligt gravid med niveauer under denne tærskel, vil blod og urintest være negativ.

typer

Der er to typer blodprøver til måling af hCG. En kvalitativ test registrerer, om hCG er til stede i blodet over et forudbestemt niveau (typisk 5 mIU), mens en kvalitativ test måler den nøjagtige mængde hCG. Lavt hCG niveauer kan forårsage falsk negativ på en kvalitativ test.

Betydning

Et lavt hCG niveau er ikke nok til at foretage nogen bestemmelser. Da hCG-niveauet skal fordobles hver anden til tre dage, kan en svangerskabstest være tvivlsom, hvis man gentager det et par dage senere, om hormonet stiger.

MisforstĂĄelser

HCG niveauer falder faktisk efter graviditetens første trimester. Lavt niveau kan være en indikator for fejlberegning, hvilket indikerer at du ikke er så langt som forventet eller at du er længere sammen end du troede.

Del:
Kommentarer