Kan du få scabies fra at spille i snavs?

Kan du få scabies fra at spille i snavs?

Kløende udslæt på din hud kan være forårsaget af scabies --- også kendt som den "menneskelige kløe mide." Scabies kan angribe nogen, uanset alder, race, køn eller social status. Men der er mange misforståelser om, hvordan scabies-myten angriber mennesker.

Får du scabies fra at spille i snavs?

Det enkle svar er nej. Scabies skal have en menneskelig vært for at overleve. Den kvindelige mide lægger æg under huden i slangehuller, normalt hvor huden rører, for eksempel skælvene af albuerne eller fingerbøjlen. Scabies vil ikke leve langt væk fra mennesker - ifølge Centers for Disease Control, omkring 72 timer.

Hvor lever scabies?

Scabies lever på andre mennesker. Det eneste, der kræves, er en imprægneret kvindemuskelmide for at forårsage en menneskelig angreb. Du må ikke vise symptomer i fire til seks uger efter at du har fået scabies.

At få scabies

For at få scabies, skal du have vedvarende fysisk kontakt med en person med scabies. Børn kan få scabies fra legekammerater. Når voksne får scabies, det meste af tiden, er det gennem seksuel kontakt.

Er nogle mennesker mere udsatte for scabies?

Infestationer er mere almindelige på steder, hvor folk er i nærheden, siger CDC, såsom fængsler, udvidede plejefaciliteter og daginstitutioner.

At slippe af med scabies

Se en læge for at diagnosticere din tilstand og ordinere en aktuel lotion kaldet et scabicide for at dræbe miderne på din hud.

Hvor andre Scabies Live

Scabies kan dvæle i tøj, sengetøj og håndklæder. CDC anbefaler hvidvaskning alt 2-3 dage før behandling.

Del:
Kommentarer