Kan Cymbalta & Lorazepam blive taget sammen?

Kan Cymbalta & Lorazepam blive taget sammen?

Cymbalta er en receptpligtig medicin, der bruges til behandling af depression samt generaliseret angstlidelse, ifølge Mayo Clinic. Disse to tilstande kan også forekomme sammen, og angstsymptomerne kan være alvorlige nok til, at en læge kan ordinere lorazepam, også kendt under handelsnavnet Ativan.

Cymbalta og lorazepam er meget forskellige lægemidler, der sikkert kan tages sammen under lægens vejledning. Før du træffer en beslutning med din læge, er det dog vigtigt først at forstå karakteren af ​​denne særlige kombination af medicin.

Identifikation

Identifikation af Cymbalta og lorazepam er afgørende, når du tager de to lægemidler. Hvis du holder medicinene i en dagligt pille tilfælde af organisk stil ud af de mærkede flasker, har du f.eks. Ingen problemer med at fortælle, hvilken er hvilken.

Begge lægemidler ordineres som piller, selvom Cymbalta administreres som en kapsel og lorazepam som en lille tablet. Cymbalta og generisk duloxetin synes at ligne kapslerne nedenfor, selv om farverne kan variere fra hvid til blå og gul. Generiske lorazepam-tabletter er runde og kan være ret små, mens mærket Ativan-versionstabletter er formet som et stiliseret brev A.

typer

Cymbalta og lorazepam er to meget forskellige typer af stoffer.

Cymbalta er handelsnavnet for duloxetin, en selektiv serotonin og norepinephrin reuptake inhibitor (SSNRI). Duloxetin tillader mere serotonin og norepinephrin at forblive i hjernen ved at påvirke virkningen af ​​disse to neurotransmittere eller kemiske "budbringere" i hjernen ved en præcis virkningsmåde, der endnu ikke er kendt for medicinsk videnskab.

Lorazepam, der ofte kaldes Ativan, er et benzodiazepin med høj styrke. Ofte betegnes en anxiolytisk (anti-angst medicin) lorazepam lindrer angst ved at deprimere centralnervesystemet.

Fungere

Hvis din læge har ordineret dig både Cymbalta og lorazepam, er det sandsynligt, at hun gør det for at lindre alvorlige angstsymptomer.

Funktionen af ​​Cymbalta er at hjælpe med depression såvel som angst, selv om det måske ikke virker på samme måde for alle. Det kan også tage flere dage til flere uger for at begynde at give relief fra angst. Lorazepam begynder på den anden side at arbejde inden for 20 minutter til en time efter, at den er oralt indtaget, og frembringer mærkbare angstlindrende virkninger meget hurtigt.

Selvom du ikke umiddelbart kan mærke resultaterne af Cymbalta efter at have taget en dosis, er det meget sandsynligt, at du vil vide kort efter din første dosis lorazepam, om stoffet virker godt for dine symptomer.

Overvejelser

En vigtig overvejelse, når lorazepam anvendes sammen med Cymbalta, er, at lorazepam har et stort potentiale til at være vaneformende. Dette er især tilfældet, hvis du har en historie med narkotika- eller alkoholafhængighed. Det er vigtigt at fortælle din læge om din historie før du starter kombinationen af ​​disse to lægemidler.

Cymbalta er indiceret til langvarig behandling af depression og angst, mens lorazepam er ordineret til at hjælpe med alvorlig eller svækkende angst, såsom panikanfald. Det er sandsynligt, at din læge vil aftage dig lorazepam langsomt langsomt efter at Cymbalta begynder at gøre sit job.

Advarsel

FDA rapporterer, at Cymbalta og lorazepam ikke har nogen interaktion på hinanden i farmakologisk forstand. De er sikre at samle under din læge instruktion. Men hvis du drikker alkohol - især mere end en drink om dagen - er der en alvorlig risiko for overdosering, hovedsageligt forårsaget af lorazepam. Respirationsdepression - potentielt dødelig - kan forekomme, hvis alkohol indføres i kroppen med lorazepam.

Kontakt akutstøtten straks, hvis du eller en elsket viser alvorlige symptomer på alkoholinduseret lorazepam-overdosis, såsom nedsat vejrtrækning, forvirring eller vanskeligheder med at holde sig vågen.

Del:
Kommentarer