Kan Cipro bruges til at behandle bronkitis?

Kan Cipro bruges til at behandle bronkitis?

Bronchitis er en sygdom præget af inflammationen af ​​bronchi placeret i luftvejene. Dens første behandling omfatter ikke antibiotika. Cipro er et antibiotikum klassificeret som fluorquinolon. Medikamentet var primært rettet mod behandling af urinvejsinfektioner. Antibiotikumet kan dog anvendes til behandling af flere bakterieinfektioner ud over urinvejen.

Bronkitis Kliniske højdepunkter

Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, er bronkitis en sygdom præget af betændelsen i bronchi. Bronkierne er placeret i den nederste del af luftvejene, og deres hovedfunktion er luftledningen gennem lungerne. Virus, der forårsager koldt eller influenza, er de mest almindelige midler til udvikling af bronkitis. Sygdommen varer cirka 10 dage og vil løse med medicin som hostehæmmende midler og kolde / influenzemedicin. Hvis en influenzavirus er mistænkt, er der angivet en antiviral medicin.

Cipro

Cipro er et antibiotikum fra fluoroquinolon-klassen. Dens generiske navn er Ciprofloxacin som anført på rxlist. Antibiotika blev specielt udviklet til behandling af infektioner forårsaget af en gruppe af bakterier klassificeret som gram negative. Lab Test Online definerer gramfarve som en type kemisk test, der identificerer bakterierne efter deres art. Bakterier farvning blå klassificeres som gram positiv, mens bakterier, der pletter rødt, klassificeres som gram-negative. Når sundhedspersonalet har identificeret organismen, vil den foreskrevne behandling målrette den.

Betragtning

Det er blevet konstateret, at bronkitis hovedårsag er viral; Derfor er en behandling med antibiotika i sin indledende fase ikke indiceret. Imidlertid bør antibiotika overvejes, hvis symptomerne ikke forbedres, såsom langvarig hoste, feber, der ikke reagerer på medicin og sekretioner som sputum ændres fra klart eller hvidt til gulligt eller grønt. Beslutningen kan træffes ud fra patientens historie og en detaljeret fysisk undersøgelse. Valget af at anvende antibiotika som led i behandlingen kan suppleres ved hjælp af gramprøve og bakteriekulturen af ​​udskillelser laboratorietestresultater.

Når sygdommens agens er blevet identificeret som bakteriel gram negativ, kan Cipro overvejes til behandling. Rxlist indeholder nogle retningslinjer for brugen af ​​Cipro. Blandt dem er, at det kan bruges til behandling af nedre luftvejsinfektion (bronkitis).

Retningslinier

Ifølge rxlist-retningslinjer er flere bakteriearter følsomme over for brugen af ​​Cipro. Nogle eksempler på det er klepsiella, enterobacter, proteous og citrobacter. Hvis laboratorietests tyder på nogle af disse organismer, er behandling med Cipro indiceret.

Resumé

Cipro og andre fluoroquinoloner, såsom Moxifloxacin og Levofloxacin, kan anvendes til bronkitisbehandling, når et bakterielt middel er blevet etableret. Sundhedsudbyderen skal imidlertid have et tydeligt klinisk billede, der peger mod et bakterielt middel, der er følsomt for antibiotikumet.

Del:
Kommentarer