Kan antibiotika forĂĄrsage bakteriel vaginose?

Kan antibiotika forĂĄrsage bakteriel vaginose?

Der er fire almindelige typer af vaginose eller, som det mere almindeligt er omtalt, vaginitis. Disse fire typer af vaginitis kan skyldes mange faktorer, herunder overvældning af bakterier eller svampe, ukontrolleret diabetes og hormonelle ændringer. Det kan også skyldes boblebad, seksuelt overførte sygdomme og vaginale svangerskabsforebyggende midler. Og ja det kan også skyldes antibiotika. Imidlertid er ikke alle de fire typer af vaginitis (bakterie-, gær-infektion, trichomoniasis og atrofisk vaginitis) forårsaget af de samme ting.

Bakteriel vaginitis defineret

Denne type vaginitis skyldes overvældning af anaerobe bakterier i skeden; ikke antibiotika. Denne bakterier eller overflod af organismer forventes normalt at være til stede i skeden - men i mindre antal. Deres overgroede forstyrrer den naturlige vaginale balance, hvilket resulterer i produktion af mange irriterende symptomer, nogle mere modbydelige for andre, herunder en "fisket" lugt.

Symptomer pĂĄ bakteriel vaginitis

Med denne type vaginitis kan man forvente en gråhvidt udladning, samt en mulig fiskelugt, især efter køn. Derudover er det almindeligt at også opleve kløe eller irritation i vaginalområdet, smerte under vandladning eller samleje og endda let blødning fra vagina. En ændring i normal vaginal udledning (med hensyn til farve, lugt eller mængde) kan være den første indikator for, at du har vaginitis.

Antibiotikernes rolle i bakteriel vaginitis

Selv om antibiotika ikke spiller en rolle i en kvinde, der erhverver denne type vaginitis, spiller den en rolle i behandlingen af ​​det. Faktisk kræver denne type vaginitis anvendelse af antibiotikabehandling for at udrydde den fra vagina.

Antibiotikabehandling

Der er generelt to typer af medicin ordineret til behandling af bakteriel vaginitis - metronidazol (MetroGel, Flagyl) og clindamycin (Cleocin). Disse medicin kan tage form af cremer, geler eller tabletter. Det er vigtigt, at lægeens ordrer følges fuldstændigt, og den fulde anbefalede antibiotikabehandling skal anvendes, for at undgå gentagelse af bakteriel vaginitis på grund af manglende korrekt eliminering.

Advarsel

Bakteriel vaginitis har potentialet til at forårsage alvorlige komplikationer. Hvis kvinden er gravid på tidspunktet for tilstanden, kan bakteriel vaginitis forårsage for tidlig fødsel af barnet og / eller en lav fødselsrate. Andre alvorlige komplikationer af denne type vaginitis gælder for enhver kvinde og omfatter en øget risiko for at erhverve seksuelt overførte sygdomme såvel som HIV.

Del:
Kommentarer