Kalium Supplementation: Citrate Vs. gluconat

Kalium Supplementation: Citrate Vs. gluconat

Kalium er vigtigt for god krops sundhed og er nødvendig for at hjertet, nyrerne og andre organer fungerer godt sammen. Der er normalt en tilstrækkelig mængde kalium i en velafbalanceret kost, men folk, der tager bestemte lægemidler eller har særlige forhold, kan kræve kosttilskud. Kaliumgluconat og kaliumcitrat er kaliumtilskud tilgængelige i skranken og ved recept. Hver supplerer kroppens kalium, men den type, du skal bruge, bestemmes af de underliggende fysiske forhold.

Betydning

Kalium er et vigtigt mineral, der er klassificeret som en elektrolyt. Det hjælper med at opretholde vandbalancen inde i cellerne og er afgørende for transmissionen af ​​nerveimpulser. Det opretholder en ordentlig muskel- og nervefunktion, er involveret i metaboliske processer og hjælper med at kontrollere blodtrykket. Kalium spiller en vigtig rolle i reguleringen af ​​hjerterytme og nyrefunktion. Som elektrolyt er kalium involveret i transport af næringsstoffer til cellerne og transporterer affald væk.

Fordele ved kaliumgluconat

Kaliumgluconat, en kemisk kombination af kalium og glucose, er en af ​​de mest foreskrevne mineraler. Det bruges til at genopbygge lavt blodkalium, for at opretholde normale niveauer, eller for at undgå kaliumudtømning under bestemte lægemiddelterapier og visse sygdomme. Det ordineres ofte for patienter, der tager medicin for at kontrollere blodtrykket og styre hjertesygdomme. Det er ansvarligt for transmission af elektriske impulser i hjertet, der styrer hjerteslag. Langvarig brug af diuretika, digitalis, ACE-hæmmere, furosemid, steroider og flere andre lægemidler hæmmer kroppens evne til at absorbere kalium, hvilket kræver dette tilskud

Fordele ved Kalium Citrate

Kaliumcitrat er en kemisk kombination af kalium og citronsyre og er en af ​​de mest absorberbare former for mineralet. Det bruges til at behandle en nyrestein tilstand kaldet renal tubulær acidose. Det metaboliserer hurtigt for at reducere syreindholdet i urinen og formindske dannelsen af ​​nyresten. Ved at sænke urinsyre-niveauet er kaliumcitrat nyttigt til forebyggelse eller behandling af gigt og visse metaboliske sygdomme som følge af nyresygdom. Det reducerer effektivt smertefuld vandladning og urinfrekvens og hjælper også med at behandle hypokalæmi. Kaliumcitrat er nyttigt til at opretholde normal hjerterytme og blodtryk.

Overvejelser

Din generelle fysiske tilstand bør bestemme, om du tager et kaliumtilskud i form af kaliumgluconat eller kaliumcitrat. Der må heller ikke tages, før en medicinsk evaluering og blodprøver er afsluttet. Læger kan anbefale diætændringer eller forbrug af fødevarer, der har højt indhold af kalium, inden de foreskriver et tillæg. Hvis du har nyresygdom, gigt eller nyresten, foretrækkes kaliumcitrat på grund af dets kemiske sammensætning. Kaliumgluconat rådes som et supplement til behandling af hypertension, hjerte- og stofskiftesygdomme. Begge kosttilskud behandler effektivt hypokalæmi (lavt blodindhold af kalium).

Advarsler

Nyrerne fjerner normalt overskydende kalium fra kroppen, men når der er nyresygdom, kan høje kaliumindhold påvirke hjertefunktionen. Det er vigtigt at følge lægehenstillinger, overvåge dine fremskridt og pas på doser for at undgå toksiske bivirkninger.

Del:
Kommentarer